Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
DE OFFICIEREN IN OPLEIDING STELLEN ZICH VOOR
Door Ton Neppelenbroek

Op dinsdag 13 februari, werd de LO&Sportorganisatie verheugd met de komst van de 2 nieuwe officieren die bij onze LO&Sportschool startten met het Vak Technische en laatste deel van hun opleiding. Marc 't Hart (CLSK) en Willem van der Zanden (CLAS) werden opgevangen door de waarnemende commandant Ton Neppelenbroek,die hen als eerste opdracht gaf zich aan jullie voor te stellen.

Marc
4,5 jaar na de KMA toch nog starten met de VTO? Gaan we doen! Het klinkt als mosterd na de maaltijd, maar toch gaat deze CLSK officier aan de gang met de VTO. Even voorstellen: Elnt Marc ’t Hart, 42 jaar, getrouwd, 2 prachtige dochters en woonachtig in Barneveld.
Na een periode van 12 jaar als onderofficier de Luchtmacht verkend te hebben, heb ik in 2018 de KMA succesvol afgerond. Aangezien mijn eerste plaatsing na de KMA op Bureau Wedstrijdsport was (Sportcommissie van de KLu), konden de BPS-en van de VTO niet toegepast worden en ben ik eerst meters gaan maken als officier. Inmiddels ben ik bijna 2 jaar Hoofd Bureau Militaire Sport ACC Zuid (VLB Volkel) en kan ik alsnog de VTO volgen. Ik kijk uit naar de verdieping én het sparren met de collega’s van een ander krijgsmachtdeel. Wanneer ik niet in het groen in de schoolbanken zit, houd ik mij bezig met padel, hardlopen, wielrennen, golf en alle sporten in de sneeuw.


Willem
Ik ben Willem van der Zanden, 34 jaar en woon samen met mijn vrouw en dochter in Asten. Donderdag 9 februari ben ik op de KMA bevorderd tot Tweede-Luitenant en sinds afgelopen week ben ik samen met Marc gestart aan de VTO Officieren LO&Sport. 
Zoals velen van jullie zullen weten, was ik voorafgaand aan de KMA werkzaam binnen de LO&Sportorganisatie. Op 18 augustus 2014 ben ik namelijk opgekomen op de KMS en aansluitend heb ik de VTO-1 doorlopen. Vanuit daar ben ik geplaatst in Soesterberg op de Dumoulin kazerne. Vervolgens heeft mijn loopbaan zich vervolgd via Groot-Heidekamp naar de Oranjekazerne. Gedurende die laatste functie ben ik in 2022 als LO&Sportinstructeur van 11A Koningscompagnie op uitzending geweest in Irak om vanuit daar het sollicitatieproces richting de KMA op te starten. Na de interessante tijd in Breda nu dus beland op de VTO.

Willem geeft de leiding van het CBMI-sportburo over aan Quint Steegstra

 


                                                                                              Publicatiedatum: 16 februari 2024