Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


START O&iT-TOOLING LUIDT EINDE VAN GOAL IN
Door Paul Lindeboom

 

Ontegenzeggelijk een historisch moment want vandaag (04 juni 2024) startte in Amersfoort, in het leslokaal van de LOSS, de interne opleiding in de O&iT-tooling, de defensiebrede planningstool voor Opleidingen & Trainingen. De start van vandaag is ook het begin van het einde van het tijdperk GOAL.

Werkgroep
Wil Alards (speciaal ingehuurd voor deze klus) en Oscar Prins waren de docenten, die de door Robert Mensink gefabriceerde Powerpoint demonstreerden. De dag werd geopend door werkgroepleider Pim van den Nouwelant, die niet slechts een voorname tester was maar ook een belangrijke rol had bij de gehele ontwikkeling van de Trainingsmodule. (De Opleidingsmodule bestaat al een aantal jaren, de T-module is speciaal ontwikkeld met de LO&Sport als eerste 'klant'.)

Eerste klas
Deze eerste dag waren de eerste 7 (backup) planners de leerlingen: Henk Buimer, Kay Bosscha, Heike Egberts, Perry de Vries, Michiel Twigt, Kees Visserman en Tom Linthout. Voor de doelgroep 'planners' staan nog 2 sessies gepland. De andere doelgroep, de Cdt en de Manost, worden in 2 sessies geschoold. De staf en de Regioburo's in 1 gezamenlijke. 

Eind juni is het leslokaal van de LOSS niet meer het decor en gaan de instructeursgroepen op de werkvloer geïnstrueerd worden. Richard Sorée vormt dan met Wil Alards een docenten-tandem voor Regio Zuid, Robert Mensink en Oscar Prins voor Regio Noord.
Dat die mannen inmiddels zeer boven de stof staan, blijkt vooral uit de treffend gekozen WhattsApp-groepsnaam "O&iT-Goeroe's".

EPT en Rapporten
De DCP is op de valreep ook opgeleverd door JIVC en lijkt gebruiksvriendelijker dan de module 'Versnelde invoer DCP' in GOAL. De overige Eisen, Proeven en Testen gaan vooralsnog in door Fred Timmermans ontwikkelde excelsheets geregistreerd worden omdat het verstrekken van een diploma in de O&iT-tooling nog niet mogelijk is. En dat kon Fred Sport met gemak realiseren.

De rapporten, zoals Bezettingsgraad instructiecapaciteit, zijn nog in ontwikkeling. De werkroosters en alle vormen van verlof in Peoplesoft moeten gaan leiden tot een zo zuiver mogelijk overzicht van daadwerkelijk te realiseren podiumuren. Hopelijk in de tweede helft van 2024, maar het MT heeft aangegeven dit niet als showstopper te laten leiden. Het einde van GOAL nadert dus met sneltreinvaart. 

Publicatiedatum: 05 juni 2024