Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


MILITARY CROSSFIT GAMES IN WEZEP
Door Alek Mol

 

Het speelveld: bovenin zijn duidelijk de 8 Deploymentboxen te zien.


De zeskantplaten worden razendsnel gelegd, de één na de ander springt de waterbak in en ondertussen vliegen de gewichten de lucht in. Heel 11 Pantsergeniebataljon kon zich van zijn of haar sportieve kant laten zien tijdens de Military Crossfit Games op 31 augustus, die werden georganiseerd in het teken van samenwerken en saamhorigheid. De organisatie werd verzorgd door de LO&Sportgroep Prinses Margriet Kazerne. Tijdens drie onderdelen: Strenght, Endurance en Skills, werd fanatiek gestreden door 20 groepen.

Strength
Bij Strenght werden de groepen uitgedaagd om op de squat, deadlift en benchpress een zo hoog mogelijk gewicht, uiteraard met juiste uitvoering, te behalen. Vervolgens ging het hele team de strijd aan om zo snel mogelijk een WOD (Workout Of the Day) uit te voeren, bestaand uit onder andere burpees, box jumps, the wall ball en touwklimmen. Dit onderdeel werd uitgevoerd bij de deployment boxen van M.E.G.A., waarvan er maar liefst acht stonden opgesteld. Deze deployment boxen worden normaliter ingezet om personeel op uitzending of oefening de gelegenheid te geven om te trainen.

Endurance
Het onderdeel Endurance vroeg de nodige conditie. Vanaf het startpunt gingen de groepen heen en weer tijdens een spinnenweb loop naar diverse locaties. De groepen legden telkens ongeveer een kilometer af om een opdracht uit te voeren. De opdrachten waren divers: de hindernisbaan over met scherfvesten, verplaatsen door de waterbak of het zagen van zesmeterstammen, in het juiste formaat. Tijdens het onderdeel werd bekeken of de deelnemers langere tijd weerstand kunnen bieden tegen vermoeiende inspanning.

Skills
Ook konden de mannen en vrouwen met hun skills laten zien of zij niet alleen doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen hebben maar ook als team op elkaar zijn ingespeeld en snel en nauwkeurig kunnen werken. Nog nooit werd een wiel zo snel verwisseld of een wapen in elkaar gezet. De frames van een boogtent werden binnen minimale tijd in elkaar gezet en ook blind tennissen is  voor militairen geen probleem. De basis genie knopen moesten juist worden uitgevoerd en als het vuur brandde, was ook dit onderdeel afgerond.
De winst? Het beste team mag een jaar lang de titel ‘Best Group’ dragen en krijgt een eervolle vermelding op het bord. De mannen van Advanced Search gingen ervandoor met de winst. Er werd door iedereen fanatiek en enthousiast meegedaan en het event was zeker een succes!


Publicatiedatum: 06 oktober 2023