Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

VOORSTELLEN: DE VTO-1 2018 (DEEL 1)

Door Paul Lindeboom


Naar goed gebruik stellen we onze allernieuwste collega's aan onze lezers voor. De laatste lichting telde liefst 25 cursisten en bestond uit een gevarieerd gezelschap. Het grootste deel bestond uit 17 'spijkerbroeken' van CIOS/Sport&Bewegen/ALO (waaronder twee nieuwe KLU-sportinstructeurs, de overige voor de KL) en 7 NCOI-leerlingen, die geworven werden uit al enige jaren parate soldaten/korporaals met een sporthart, die de mogelijkheid werd geboden voor een verkorte CIOS-opleiding. Onderstaand de eerste inzendingen.

LEYLA BROUWER

LO&Sportgroep: LTK in ‘t Harde.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie
: mijn eerste B-Klasse wedstrijd ( kickboxen) in Den Helder). De wedstrijd was vijf rondes van twee minuten met knieën naar het hoofd. Vond het een groot verschil als je het vergelijkt met de C-klasse 3 x 2 min. All time Sporthero: Cristiano Ronaldo, als je ziet wat hij allemaal doet om goed te blijven presteren. Hij laat zien dat het niet alleen talent is maar ook zeker hard werken. Hoe hij zichzelf fit houdt met voetbal training, uithoudingsvermogen en kracht training, alles klopt gewoon.
Mooiste VTO-moment:  toch wel de hindernisbaan HOLLANDIA in Roosendaal. Die hindernissen had ik nog niet eerder gezien of gedaan, en vond het best indrukwekkend. Manier van samenwerken om bepaalde hindernissen te kunnen doen vond ik ook erg leerzaam. 
Oefengebied
voor specialisatie: In de toekomst zou ik mij graag verder willen ontwikkelen binnen het oefengebied MZV en TSAC.
Ultieme doel
: een wedstrijd Crossfit meedoen in de Scaled divisie en binnen de top drie eindigen of misschien het Kickboxen nog oppakken.

Leyla

 

LUC VAN DONGEN

LO&Sportgroep: Strijdse Kampen, Oirschot.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Mijn twee beste maten opgewerkt naar een Viking Run van 19KM en deze samen met hun uitgelopen.
All time Sporthero: Tayfun Ozcan, een oude klasgenoot van mij op het CIOS. Hij is als kleine jongen begonnen met kickboksen. Met een gezin waar nooit geld was heeft hij zichzelf omhoog gevochten naar de top van Enfusion. Hij heeft meerdere wereld titels gepakt. Van niks, naar de top. In Tilburg zet hij zich fanatiek in voor jongeren.
Mooiste VTO-moment: De uitreiking van de baretemblemen tijdens de week Badreichenhall. Kippenvel. Niet door de kou.
Oefengebied voor specialisatie: MZV en MSAC.
Ultieme doel: Met de eerder genoemde maten zijn we aan het trainen voor een Iron Viking (42km). Dat is het eerste doel. Daarna gaan we trainen voor een 100km Viking Run.

Luc

 

IVAN SMID

Naam: Ivan Smid.
LO&Sportgroep: GHK Schaarsbergen.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Het lopen van de Stockholm Marathon in 3:10:09. Dit was mijn eerste marathon en het doel was onder de 3uur maar met een PR op de 10km net boven de 40min kijk er nu op terug als een hele knappe prestatie. 
All time Sporthero: Eliud Kipchoge. Zijn record poging op Monza, waarbij die 2:00:25 liep op de marathon, was echt ongekend knap. Dat hij afgelopen jaar het nogmaals kan opbrengen en een nieuw wereldrecord zet in Berlijn op de marathon, waarbij hij grotendeels alleen liep, is gewoon geweldig.
Mooiste VTO-moment: Wintertraining in Bad Reichenhall. Memorabel was ook onze diploma uitreiking om verschillende redenen.
Oefengebied voor specialisatie: Lifestyle, Kracht & Endurance, Klimmen.
Ultieme doel: Marathon onder de 3:00. Liefst nog wat sneller!

Ivan


FEMKE BRINKHORST

 

Naam: Femke Brinkhorst.
LO&Sportgroep: GMK in Garderen/Stroe.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: record langste tijd badmintonnen. Dit staat vermeld in het Guinness Book of Records (37 uur, 6 min, 51 sec).
Mooiste VTO-moment: Fritz am Sand. Erg mooie activiteiten en leermomenten gehad tijdens deze week. Veel geleerd zoals hoe om te gaan tijdens een lawine, iglo maken, noodrustplaats maken, hoe een gewonde vervoeren, etc. Daarnaast waren de activiteiten als langlaufen en skiën een sportieve, intensieve (trainings) dag. Ook met verschillende sportinstructeurs kennisgemaakt en hen geobserveerd tijdens activiteiten, etc.
Oefengebied voor specialisatie: veel interesse in MS&C, Lifestyle en Ski/Langlauf (winterprogramma).
Ultieme doel: Zou graag een keer de Nijmeegse Vierdaagse willen lopen en trainen ri. een triathlon (halve/hele) zijn doelen die ik in het achterhoofd heb!

Femke (3x)

MIKE VAN DEN HOOGEN

LO&Sportgroep: Sportgroep EVN Roosendaal.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Als parachutespringen tot sport behoort is dat zeker een van mijn mooiste sportmomenten tot nu toe. Vandaar ook de actiefoto. Verder is kampioen worden bij voetbal natuurlijk altijd mooi, net als het uitlopen van een Obstaclerun met veel kilometers op de teller.
All time Sporthero:
Ruud van Nistelrooij. Als kleine jongen was ik altijd fan van Ruud. Vandaar ook de keuze voor hem als all time sporthero.
Mooiste of meest memorabele VTO-moment:
Dat is het benoemd worden tot ‘best man’ van de VTO. Het is mooi om deze waardering te krijgen van je collega’s/ instructeurs.
Oefengebied
voor specialisatie: De oefengebieden die mij zeer aanspreken en waar ik mezelf dus graag in wil verdiepen zijn MZV en/ of Werken Op Hoogte. Het zijn beide oefengebieden die veel kennis en ervaring vergen en waar veel specialisme in terugkomt. Dit is iets waar ik me in kan vinden en vandaar de interesse om mezelf hier verder in te ontwikkelen.
Ultieme doel:
Mijn ultieme doel, gekeken vanuit het oogpunt als sportinstructeur en misschien wat minder gekeken op sportgebied, is toch echt wel het halen van de ECO.

Mike


CASPER GOUD

 

LO&Sportgroep :  Sportgroep EVN.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Tiglon 2018 3 de plek in het eindklassement. Dit is 1 van de grootste crossfit events van Nederland.
All time Sporthero
: Rich Froning, hij laat zien dat het menselijk lichaam tot veel instaat is op het gebied van sport.
Mooiste VTO-moment : De week naar Bad Reichenhall, was een leuke en leerzame ervaring!
Oefengebied voor specialisatie:Dit is ook afhankelijk van de specialisaties bij de sportgroep. MZV spreekt mij erg aan en hierin zou ik mijzelf als instructeur graag verder ontwikkelen.  
Ultieme doel: N.V.T.

Casper


JOS VAN DER BOOGH

 

Mijn naam is Jos van der Boogh, 23 jaar oud en ik woon in Roden. De sporten die ik zelf voornamelijk doe in mijn vrijetijd zijn; zaalvoetbal, veldvoetbal, krachttraining (fitness), hardlopen, kickboksen, zwemmen, fietsen en vooral skiën. Skiën is echt mijn grootste passie, daarom heb ik tijdens mijn opleiding Sport en Bewegen gekozen voor het keuze vak Skiën. Ik ben gecertificeerd ski leraar A (tegenwoordig ski 3) en tevens heb ik het Oostenrijkse skileraar diploma (Anwärter). In de laatste twee jaren van mijn school periode heb ik ook Fitness A en B behaald. Na het Alfa-college Sport en Bewegen ben ik door gaan studeren op de Hanze hogeschool in Groningen. Hier heb ik de opleiding Sport, Gezondheid en Management gedaan. Dit was echter geen groot succes, daarom ben ik hier ook vrij snel mee gestopt. Ik ben toen full time gaan werken bij het Fitnesscentrum Roden en nog een aantal uren op de Indoor skibaan Snow & Co. Dit was een super leuke periode waar ik veel ervaring en kennis heb opgedaan in de sportbranche. Na 3 jaar was de uitdaging er van af en ben ik gaan solliciteren bij het Ministerie van Defensie, zodoende zit ik nu hier, namelijk op de Johan Willem Friso kazerne in Assen.
Mijn mooiste persoonlijke sportmoment was toen ik voor de eerste keer een backflip maakte op de ski’s (zie foto).

All time Sporthero is Cristiano Ronaldo. Niet alleen omdat hij zo goed kan voetballen, maar ook vooral omdat hij echt een atleet is en ontzettend veel wilskracht heeft.
Het mooiste of meest memorabele moment uit de VTO-periode was de week in Bad Reichenhall. Ik vind het heerlijk om in de sneeuw te zijn en skiën is natuurlijk mijn grootste hobby.
In de komende jaren wil ik het accent gaan leggen op IVIDS, T-SAC en MZV.
Ik ga uit van een super leuke tijd binnen dit bedrijf en dat ik veel kennis en ervaring mag gaan op doen als sportinstructeur.

Jos

 

NICK VERHOEVEN

LO&Sportgroep: GSK Ermelo.
Mooiste sportmoment
: zonder twijfel mijn 2 WK's bij de Militaire Vijfkamp. En dit jaar komt er een hele mooie bij: de Militaire Wereldspelen in China! De ervaring en lading op elk onderdeel na een jaar hard trainen is onbeschrijfelijk als alles dan eindelijk op zijn plek valt en je het beste uit jezelf haalt. De trots van anderen en de mooie strijd met andere landen is een ervaring om nooit te vergeten.
All time sport hero
: Cruijff, zonder twijfel, geniale speler met geweldige kwaliteiten. En Rico Verhoeven, een super atleet die keer op keer het uiterste uit zichzelf haalt, maar ook een geweldig warm en hartelijk persoon is.
Mooiste moment van de opleiding
: Het behalen van het diploma.
Oefengebied accent
: TSAC wil ik graag uitbreiden en specialist op worden. De Lifestyle pijler is van groot belang en hier wil ik graag op investeren. En ik wil mij zelf graag ontwikkelen op de Werken Op Hoogte pijler om zo te kunnen steunen in Bad Reichenhall. Ultieme doel op sport is het bereiken van de Militaire Wereldspelen in China en daar een schitterend toernooi draaien waar alles op zijn plek valt en ik het uiterste uit mijzelf haal.

Nick

 

HENDRI VERMEER

LO&Sportgroep: Vanaf 21-01-19 geplaatst als sportinstructeur op de KMA.
Mijn mooiste sportprestatie is de front lever voor 10 sec vasthouden aan een staalkabel die niet horizontaal loopt (zie foto). De front lever is een pull beweging waarbij je gelijktijdig je gehele lichaam moet aanspannen. Met mijn lengte van 1,88 m zijn het zware secondes.
Mijn sporthero vanaf het begin van mijn Calisthenics journey is Frank Medrano. Hij heeft zoveel controle over zijn lijf en laat alles er makkelijk uitzien met mega strakke houdingen.
Mijn meest memorabele sport moment uit de VTO is het sporen tijdens de eindoefening. Met sneeuwschoenen meters verplaatsen alsof je de snelheid van een slak hebt en je benen binnen no time vol zitten met lactaat.
Oefengebied waar voor mij de komende jaren het accent gaat liggen is Yoga. In de opleiding minimaal aangehaald, maar waar ik mij in de toekomst zeker in wil specialiseren.
Mijn ultieme doel op het sportgebied in de toekomst is, dat er op verschillende defensie locaties Calisthenics parkjes worden of zijn geplaatst, waar ik de lessen kan verzorgen. Niet alleen Fit for Action, maar ook voor Airpower ;)

Hendri


PATRICK VAN DER ZEE

 

Naam:  Patrick van der Zee, 30 jaren jong op het moment van typen. Woonachtig in het prachtige Friese land! Zoals u misschien op de foto kan zien ben ik niet van origine een Nederlander. Thailand is mijn geboorte land en Friesland mijn ´Heitelan. Sinds 2007 in dienst gekomen en via de AMO en AMOL paraat gekomen in Assen. Hier heb ik verschillende functies mogen bekleden als soldaat en korporaal. Ook heb ik in deze rangen twee uitzendingen gedraaid in Afghanistan. Rond 2016 heb ik uiteindelijk via het NCOI traject de mogelijkheid aangeboden gekregen om sport instructeur te kunnen worden. Toekomstige sportgroep: JWF Assen. Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Goede vraag, want ben iemand die alles verschrikkelijk mooi vind om te beoefenen. Echter, ben ik iemand die nooit in een sport eerste zal worden maar ben wel iemand die de nummer 1 het knap lastig kan maken. Oftewel een allrounder.
Als ik dan toch een prestatie mag noemen is dat die van het derde worden op het OMK schaatsen en dan de 20 kilometer.

Waarom noem ik deze prestatie? Omdat ik het wel van humor vond spreken, dat uitgerekend een pinda op het podium kwam die dag. All time Sporthero: Hmm.. lastig, maar denk dan toch Bruce Lee! Dit om zijn gedrevenheid en machtige uitspraken ´Be water my friend!´Mooiste of meest memorabele moment uit de VTO-periode :  Dat, na een periode van 3 jaar, eindelijk het sportpak van de LO&S mag worden aangetrokken. Oefengebied waar in de komende jaren het accent gaat liggen: Allereerst wil ik mij zelf ontwikkelen als instructeur en als persoon. Dit, om zo goed mogelijk voor de dag te komen in de lessen die worden gegeven. Daarnaast spreken mij de zuilen MZV en WOH erg aan. Deze zaken zou ik in de toekomst ook meer eigen willen maken. Ultieme doel op sportgebied in de toekomst: Eigenlijk is mijn doel dusdanig fit te blijven, dat je te allen tijde een voorbeeld kunt zijn voor de doelgroepen waarvoor je de trainingen en lessen mag verzorgen.
Fit van lichaam om zo nog zaken voor te kunnen blijven doen en nog mee te kunnen blijven doen met de ´jonge honden´. En fit van geest om nieuwe zaken te kunnen blijven opnemen en je zelf door te ontwikkelen.

Patrick

Pubilcatiedatum: 24 januari 2019