Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
VTO LO&SPORT OFFICIEREN STELLEN ZICH VOOR
Door: Alek Mol en Jorn Acke

 

Begin september zijn er bij onze LO&Sportschool weer 2 nieuwe officieren gestart met het afrondende gedeelte, de Vak Technische Opleiding, voordat zij zich als Cdt LO&Sportgroep gaan bewijzen. Zij stellen zich zelf aan jullie voor.

Jorn
Mijn naam is Jorn Acke, 36 jaar, samenwonend in Tilburg met Michelle, onze 3 kinderen Ivan (11), Babette (10) en Kensi (9) en onze hond Snatch. Mijn sporten zijn hardlopen en Crossfit, maar ik vind alle sporten leuk om te doen. In het verleden heb ik veel meegedaan aan diverse wedstrijden, maar door de drukte in het gezin staat dit op een laag pitje. Andere hobby’s zijn motorrijden, klussen en sleutelen aan auto’s.

Van spijkerbroek tot LO&Sportinstructeur
Ik ben in augustus 2006 opgekomen op de KMS. Na de KMS en VTO geplaatst in Oirschot als LO&Sportinstructeur bij School Zuid. Na 2 jaar op functie ben ik gestart met de ALO in Tilburg. Deze heb ik in 2012 afgerond tijdens mijn 2e functie bij de LO&Sportgroep BRK in Vught. Na afronding van de ALO was ik nog niet toe aan het officierschap, maar ik wilde graag operationele ervaring opdoen.
Operationele ervaring opdoen
Zodoende ben ik in 2013 overgestapt naar de Genie. Na de VTO geplaatst als (plv) gpc bij 11Gncie in Schaarsbergen. Mijn mooiste, maar ook vervelendste periode in mijn carrière. Door privéomstandigheden was het in 2015 voor mij noodzakelijk om thuis te zijn en rust te creëren.  Dit ging niet samen met mijn huidige functie. Ik heb geprobeerd om een rustigere functie te krijgen binnen de Genie en ook om terug te keren binnen de LO&Sportorganisatie, maar dit werd niet gehonoreerd door de toenmalige functietoewijzer Genie. Op dat moment was er voor mij geen andere optie dan de dienst verlaten.

De burger in
In 2016 de dienst verlaten om aan de slag te gaan als sportdocent VEVA bij ROC Midden Nederland. Dit voelde als thuiskomen, aangezien alle sportdocenten oud militair LO&Sportinstructeur waren. Hier heb ik 2 jaar gewerkt, met een uitstapje van 3 maanden naar ROC Tilburg. In schooljaar 2018/2019 heb ik bij VEVA in Breda gewerkt. In dit jaar begon het gemis naar Defensie op te spelen. Ik had nog niet alles gedaan wat ik wilde.

Thuiskomen
Via het ‘old boys’ netwerk in 2019 terug weten te keren bij de LO&Sport en geplaatst als LO&Sportinstructeur bij cluster 17PIB op de RVS in Oirschot. Vanaf terugkomst heb ik duidelijk kenbaar gemaakt dat ik 2 doelen had: op uitzending gaan en officier worden. In 2021 is mijn eerste doel vervuld toen ik op uitzending mocht met 17B naar eFP Litouwen. Direct na de uitzending ben ik gestart met mijn 2e doel, officier worden. Na de KMA heb ik een TTW mogen lopen als waarnemend commandant LO&sportgroep op de BHK. Een mooie invulling van mijn TTW, waarbij ik al aan het werk van commandant LO&Sportgroep heb mogen proeven. Inmiddels zijn we gestart met de VTO, de laatste ‘hindernis’ voor ik mijzelf commandant LO&Sportgroep mag noemen.  

Ik heb ontzettend veel zin om weer terug te keren naar de LO&Sportgroep als commandant en samen te werken met enthousiaste collega’s.


Alek
Een nieuw gezicht binnen de LO&Sport. Een aantal collega’s heb ik de afgelopen periode ontmoet, maar nog niet iedereen. Voor degene die mij nog niet kent, zal ik mij in dit artikel voorstellen.

Privé
Mijn naam is Alek Mol en ik ben 25 jaren jong. Ik woon samen met mijn vriendin Lidwine in Rijswijk. In ons huis hebben we 2 katten, 7 slangen, 6 spinnen, 8 kikkers en 5 gekko’s en ja, deze had ze allemaal al voor dat ik haar leerde kennen. De sport waar mijn basis ligt is judo, al is dit de laatste jaren lastig te combineren geweest met studies en werk. Naast judo doe ik aan hardlopen en af en toe een rondje op de gravelbike.

Opleiding
In 2013 ben ik gestart op de CIOS in Arnhem waar ik het uitstroom profiel sport coördinator geüniformeerde beroepen heb gekozen. Hierbij heb ik twee jaar stagegelopen bij VeVa Harderwijk als sportinstructeur. Hierdoor werd de interesse in Defensie bevestigd, echter wou ik eerst nog mijn HBO behalen.  Van september 2018 tot juli 2021 heb ik aan de Haagse Academie Lichamelijk Opvoeding gestudeerd. Ondanks dat ik het les geven leuk vond, zocht ik naar een stukje extra uitdaging en ook begon ik terug te denken aan mijn periode als stagiaire bij VeVa Harderwijk. Daarom heb ik toen besloten te solliciteren naar de functie C-LO&Sportgroep.

Start
September 2021 ben ik opgekomen op de KMA waar ik tot juli 2022 met veel plezier heb gestudeerd. Vanaf september 2022 ben ik samen met Jorn Acke gestart aan de VTO LO&Sport officier. Hier gaan wij de komende 4 maanden aan de bak om C-LO&Sportgroep te worden. Ik heb veel zin in de komende maanden en hoop zoveel mogelijk van jullie te kunnen ontmoeten!

De opleiding
Onze VTO zal tot eind januari duren. Gedurende de opleiding zullen wij regelmatig diverse sportgroepen bezoeken. In het kader van onze opleiding zullen wij mogelijk met vragen naar jullie toe komen. Wellicht tot dan!

Publicatiedatum: 28 september 2022