Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 TROUWE SUPPORTERS:
LEBA SPORT BV

Door: Wil Maaswinkel

Groot in klein sportmateriaal………

Al bijna 30 jaar Hofleverancier

Leba Bakker Sport BV startte in april 1986. Leo en Jenny Bakker begonnen, in dat jaar, hun (eigen) bedrijf. Leo Bakker was toen al vele jaren werkzaam in de sport. Hij leverde vooral aan de overheid. Vooral bij de Landmacht, Luchtmacht en Marine was hij een favoriete leverancier! De eerste 2 jaar werd er gewerkt vanuit het privé adres. De zaken gingen goed en er kwam een nieuw onderkomen. Ook dit onderkomen was na 2 jaar weer te klein en zo volgen er nog 2 verhuizingen. Natuurlijk is er, sinds die tijd, veel veranderd. De klantenkring die van oudsher begon met de LO/Sportorganisatie KL, Koninklijke Marine  en de Luchtmacht  is sterk uitgebreid. Leba Bakker Sport BV heeft een brede klantenkring en levert o.a. aan: Penitentiaire Inrichtingen, politie, gemeente, scholen, stichtingen, kinderdagverblijven en anderen. Meer klanten, meer personeel, een groter magazijn, een moderne klantvriendelijke internet catalogus. Leba Bakker Sport BV gaat met de tijd mee, het assortiment is uitgebreid en groeit nog steeds. 

Waar zijn wij trots op

Het meest trots zijn wij op het vertrouwen dat klanten en leveranciers in ons hebben, of je nu een grote of kleine klant bent bij Leba Bakker Sport BV staat de service aan de klant hoog in het vaandel. We weten wie de gebruikers  zijn, kennen onze klanten en weten welke producten bij ze passen. Dat is van groot belang omdat we leveren aan diverse doelgroepen met elk hun eigen specifieke wensen en eisen. Service, flexibiliteit en snelheid, daar staan we voor. Maar ook zijn we gastvrij, de koffie staat klaar en we tonen je trots onze producten en ons magazijn! 

Het team

Al vele jaren zijn op kantoor de zelfde personen werkzaam, een goed en gezellig team. Natuurlijk met Leo Bakker (de Nestor) maar daarnaast, zijn dochter en opvolgster Marinka Bronne-Bakker, Claudia Wolfs en Marian Pistorius. Zij zijn samen het gezicht van Leba Bakker Sport BV. Leo met zijn meer dan 30 jaar ervaring en kennis van de klanten en de sportbranche, werkt nog steeds mee. Ondanks zijn leeftijd rijdt hij door het land om contact te onderhouden met gebruikers en goederen af te leveren! 

Het assortiment

In het begin van Leba Bakker Sport BV was het assortiment vooral gericht op de sportdocenten. A- merken stonden centraal en de levensduur van de artikelen waren van groot belang. Yonex, Adidas, Windy, Heemskerk, Dunlop, Polar,  Dita,  Derbystar, allemaal stuk voor stuk merken met een uitstekende kwaliteit. Inmiddels kunnen wij hier veel merken aan toevoegen zoals Gilbert (rugby) Reece (hockey), Kettler, Erima, Spalding etc. Daarnaast zijn ook de product groepen groter geworden, meer artikelen voor scholen,  het ontwikkelen van de motoriek en  samenwerken, oudere sporten zoals koersbal, maar ook muziek, verkeer en jongleer. Met regelmaat bekijken wij een groep en gaan opzoek naar leuk nieuw sport- en spelmateriaal. Op het moment is men erg in de weer met Kin Ball, Bumball, Flagrugby  en diverse alternatieve sporten.

De website

Inmiddels is de website al weer enige tijd in de lucht. Leba Bakker Sport BV wilde een duidelijke en klant vriendelijke website maken, fris, sportief met een zekere rust. Klanten kunnen hier veel informatie vinden en ook hier blijven wij aanvullen. De website is ontworpen door een fotograaf die in het verleden de papieren catalogus heeft gemaakt, hij is verantwoordelijk voor het ontwerp, met natuurlijk inbreng van Marinka. De website is geheel in eigen beheer zodat aanvullen gemakkelijk en snel gaat. De website gaat met zijn tijd mee. We blijven dus investeren en nieuwe mogelijkheden toepassen. Internet is een heel belangrijk medium al blijft het persoonlijke contact met de mensen wel het aller-leukste.

Ontwikkelingen

Mensen kopen duurzamer in, willen rekening houden met het milieu en zoeken naar producten die langer mee gaan, maar willen ook niet te veel betalen. Aan de ander kant merken wij dat service ook heel belangrijk is. Klanten willen graag goed en snel geholpen worden, duidelijke informatie ontvangen. De website, maar ook even bellen zijn hiervoor ideale middelen. Persoonlijk contact is onontbeerlijk om voldoende feeling te houden met de praktijk van de gebruikers! 

Op het moment zien wij veel sporten, zoals Footgolf, Floorball, Speedminton. Daarbij wordt bestaand sportmaterialen gebruikt voor nieuwe uitdagingen of materiaal met kleine aanpassingen geschikt gemaakt voor nieuwe activiteiten. Verder gaan mensen, zeker nu er door diverse gemeenten buurthuizen gesloten worden vaker gebruikmaken van bestaande sportvelden en kantines voor hun activiteiten. Sport speelt een belangrijke rol in de samenleving voor jong en oud.

Leba Bakker sport BV is al jaren gevestigd in: Oosterhout  Wilhelminakanaal Noord 5A 4902 VR (Noord-Brabant), vlak aan de snelweg. Gemakkelijk bereikbaar en de koffie staat klaar!

Route beschrijving

Vanaf Rotterdam:

Richting Dordrecht, richting Breda, afslag Waalwijk/'s Hertogenbosch/Oosterhout (knooppunt Zonzeel) Na ca 15 km op het knooppunt Hooipolder A27 richting Breda. Na ca. 6 km afslag Oosterhout-Oost (afslag 18). Onderaan de afslag rechts. Weg langs kanaal volgen ca 0,5 km. Aan de rechterkant parkeerplaatsen.

vanaf Utrecht:

Richting Gorinchem, richting Breda. Na ca. 6 km. Afslag Oosterhout-Oost (afslag 18). Onderaan de afslag rechts. Weg langs het kanaal volgen ca. 0,5 km. Aan de rechterkant parkeerplaatsen

vanaf Eindhoven:

Richting Tilburg (A58), richting Breda (A27). Afslag Oosterhout-Zuid (afslag 17). Onderaan de afslag linksaf, 2e stoplichten rechtsaf. Onderaan de brug op de rotonde rechts (Esdoornlaan), weg volgen, voor het kanaal rechts afslaan, aan de rechterkant parkeerplaatsen