Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


INTERVIEW MET JEROEN MEIJER, DIRECTEUR VAN "INVORMSPORT"

 Door : Wil Maaswinkel

 

1.Jeroen, ongetwijfeld kennen veel LO/Sportvrienden je. Maar mensen die na 2012 zijn begonnen of voor 2000 zijn vertrokken uit de LO/Sportorganisatie, kennen je waarschijnlijk niet. Kun je vertellen hoe je militaire carrière er uitzag en wat je als LO/Sportinstructeur hebt gedaan.

In april 2000 ben ik opgekomen bij de Luchtmobiele Brigade. Daar heb ik een gedeelte van de opleiding gedaan maar vanwege een blessure ben ik toen uitgevallen. Via een omweg ben ik uiteindelijk bij de Pantser Luchtdoel Artillerie terecht gekomen. Na mijn 1 e contract van 2 ½ jaar had ik besloten de dienst te verlaten. In augustus 2004 ben ik teruggekomen in Schaarsbergen. Uiteraard dit keer de opleiding goed doorlopen en als infanterist aan de slag gegaan bij de B-cie van 11 Luchtmobiel. In 2006 ben ik naar de KMS gegaan om verder te gaan als groepscommandant infanterie. Tijdens deze opleiding heb ik een auto ongelukje gehad, wat ervoor gezorgd heeft dat ik nu een verschoven ruggenwervel heb. Hiervoor heb ik gerevalideerd in het Militair Revalidatie Centrum (MRC) in Doorn en daar kreeg ik het advies om te stoppen bij de infanterie. De artsen vonden het wel belangrijk dat ik de spieren om mijn wervels sterk hield, dus blijven sporten was een pré. Ik ben vervolgens aan de slag gegaan als instructeur bij het remedial peloton van LMB en heb in die tijd mijn CIOS diploma behaald, om zo drie maanden na het behalen te starten aan de Vak Technische Opleiding (VTO) van de LO/Sport in Amersfoort.

2. Met wie heb je, in welke periode, samengewerkt en heb je hier nog (mooie) herinneringen aan?

Na de opleiding (januari 2011) ben ik als sportinstructeur gestart op de LO/Sportgroep in Garderen. 130 Cluster-cie was de eenheid die ik trainde. Garderen was een grote sportgroep met zo’n 18 sportinstructeurs. Christaan Bakhuizen was hier de eerste periode commandant en die werd opgevolgd door Bert Wennekes. Twee totaal verschillende commandanten, die ik beide dankbaar ben voor de goede tijd. Uiteindelijk heb ik daar 2 jaar met heel veel plezier gewerkt en met regelmaat maakte ik een uitstapje naar Bad Reichenhall. Zo heb ik dat ook echt ervaren.

Ik denk dat het behalen van mijn Instructeur Klimtoren (IKT) certificaat wel één van de toppunten was. Vooral, omdat dit zorgde voor extra leuke werkzaamheden. Daarnaast was de sportgroep op zich een groot feest om te werken. Super sociale club waar ik met veel plezier elke dag naar toe ging. Ik kijk hier dan ook met groot plezier op terug!

3.Wat heb je aansluitend aan je periode als LO/Sportinstructeur gedaan. Kun je vertellen hoe en wanneer INVORMSPORT is ontstaan, hoe het is begonnen en hoe het groeit. Als je nu terugkijkt, waar ben je dan het meest trots op?

Ik kwam op een dinsdag op de kazerne na een lang weekend verlof en hoorde de collega’s roepen: “Als je vrijwillig de dienst verlaat, krijg je een zakcentje mee”
We zaten in een spannende fase omdat ongeveer 50% van de instructeurs van mijn categorie de dienst moest gaan verlaten, tenminste, weg bij de sport. Uiteraard ga je dan denken wat je eventueel zou willen doen, als je daarbij hoort. Mijn dromen en ideeën waren al zo concreet toen ik het bericht te horen kreeg, dat ik op dat moment beide opties prima vond. Mag ik blijven, mooi! Moet ik weg? Ook prima! Toen ik van de premie hoorde, heb ik dus ook geen moment getwijfeld en heb ik mijn spullen gepakt.
 

In januari 2013 heb ik INVORMsport ingeschreven bij de KVK en in april heb ik officieel de dienst verlaten. Ik begon op een grasveldje met 5 enthousiastelingen waaronder mijn moeder, vriendin, schoonzusje, zwager en af en toe een verdwaalde vreemdeling. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar bezig. We zijn al verhuisd naar een grotere locatie en deze week hebben we opnieuw uitgebreid. Ik draai samen met mijn broertje Bart meer dan 50 uur per week en sinds kort hebben we een 3 e trainer. We zijn nog op zoek naar een 4 e trainer want we groeien als kool. Inmiddels hebben we meer dan 100 actie abonnementen van personal training en groepstrainingen. We kunnen er dus een prima maandloon uithalen.

4.Als ik op www.INVORMsport.nl kijk zie ik een aantal trainingen. Kun je daar wat over vertellen en welke activiteiten zijn de belangrijkste?

Onze belangrijkste trainingen zijn denk ik toch de groepstrainingen. Ze leveren niet financieel het meeste op maar deze mensen maken ons zichtbaar. Ze worden getagd op facebook, praten over ons op feestjes en we trainen met een gedeelte buiten, zodat we ook daar zichtbaar zijn. Daarnaast is Personal Training ons belangrijkste inkomen. Maar daar is sinds afgelopen week een belangrijke groep aan toegevoegd, namelijk Semi Personal Training. Wat dat inhoudt, gaan we binnenkort uitgebreid op onze site beschrijven! 

5.Wie werken er in jouw team/bedrijf samen om al die activiteiten aan te kunnen bieden? Hoe ziet je organisatie eruit?

Op dit moment zijn we dus nog maar met 3 personen waarbij Bart en ik de Personal trainingen verzorgen en een aantal groepstrainingen. Daarnaast geeft Paco de buitentrainingen maar hij zit momenteel in een opwerk traject. Begeleiding van nieuw personeel vinden wij dan ook erg belangrijk.

6.Heb je bij het opzetten en leidinggeven aan INVORMsport nog wat aan de ervaringen uit je tijd bij de Koninklijke Landmacht en LO/Sportorganisatie. Wat gebruik je nog en wat heb je moeten afleren?

Ik heb er zeker veel aan gehad. Ik gebruik voornamelijk de structuur. Dat waar ik een hekel aan had, bij de sport, pas ik nu toe in mijn eigen bedrijf haha. Macro, meso, micro bijvoorbeeld. En differentiëren! Dat is iets waar veel trainers moeite mee hebben en door mijn ervaring is dit voor ons een gewoonte. Wat ik afgeleerd heb, sorry daarvoor, is het training technische gedeelte. Ik doe niets met de trainingsstructuur die in de VTO aangeleerd is, hier heb ik een ander idee over. Nu zit er natuurlijk ook een wezenlijk verschil in mijn doelgroep en die van defensie en met name ook de grootte van de groep. Ik begrijp wel waarom bepaalde dingen bij defensie aangeleerd werden maar voor ons is dit niet nuttig.

7.Wat voor (nieuwe) ontwikkelingen zijn er in de branche waarin INVORMsport actief is? Welke ontwikkelingen verwacht je, als je in de toekomst kijkt? Hoe verwacht/wil je dat INVORMsport er over 3 tot 5 jaar uitziet?

Naar mijn idee zijn we qua ontwikkelingen in de branche terug naar de basis. Iedereen is jarenlang voor de gek gehouden dat hormonen ervoor zorgen dat je dik wordt en dat je groene smooties en superfoods nodig hebt om af te vallen. Daarnaast zitten er gelukkig steeds minder mensen op de spinningfiets of doen mee aan een les body-pump omdat ze hiermee denken af te vallen.

De basis is, in onze ogen, hard werken voor resultaat en je voedingspatroon aanpassen aan je doelstelling. Krachttraining is hierin de basis, wat je doelstelling op fysiek gebied ook is. Dit is dan ook hetgeen waar wij ons mee bezig houden. We gaan niet mee met trends. Hoewel het erop begint te lijken dat wat ik zojuist schets steeds meer de trend begint te worden! Goede ontwikkeling dus als je het mij vraagt!

Ik heb als doelstelling om INVORMsport binnen 2 jaar te kopiëren en ergens in een straal van 30 km van Wijk bij Duurstede te plakken. We gaan dus een nieuw filiaal starten ergens in de omgeving. En wie weet wat daar weer uit voortkomt.