Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

ONTHULLING LEVENSGROOT LO&SPORT SCHILDERIJ

Door: Rik van Trigt

Het eerste grofontwerp op 30 oktober 2017

Vandaag was het dan eindelijk zover dat het schilderij ‘Wij zijn van de LO&Sportorganisatie’ onthuld werd. Deze onthulling werd gedaan door de Commandant Lkol Jan van den Dool en zijn Stafadjudant Fred Jansen. Tijdens dit onthullingsmoment kregen zij goedkeurende blikken en applaus van de genodigden: oud-Commandanten, oud-Stafadjudanten en de Legpenninghouders van de LO&Sportorganisatie.

Voorafgaand aan dit moment is deze groep genodigden in een door Johan Bouman en Roy Tamaela heringerichte traditiezaal opgevangen en middels een smeuïg verhaal door Johan in deze ‘geüpdatete’ zaal wegwijs gemaakt.

Het schilderij is door onze oud-collega Jos Antens op zijn bekende en kundige wijze op ‘het doek gelegd’. De basis van dit kunstwerk is de nieuwe Fit for Action film waarbij Jos als kunstenaar de vrije hand heeft gekregen om dit tot een levendig en sprekend schilderij te maken waarbij onze visie naar voren komt. Het schilderij hangt prominent in de gang van de 1 ste etage, Gebouw Y, Bernhardkazerne.

Wij zijn de LO&Sportorganisatie en zorgen ervoor dat de Landmacht van soldaat tot generaal fysiek en mentaal fit blijft, waar zij ook ingezet wordt.

Het eindresultaat, vanaf nu elke dag te bezichtigen samen met de Traditiekamer 2.0


Naschrift redactie: Jos maakte naast het schilderij ook een alleraardigst filmpje toen hij op vrijdag 05 januari 2018 naar Amersfoort kwam rijden om het schilderij op te hangen. Te bekijken op ons eigen 'Fit for Action Channel'.


Publicatiedatum: 09 januari 2018