Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

GVA MET SIVO 1 VAN SCHOOL ZUID

 Door Leandro de Neef

De leerlingen van SIVO 1 zitten in de afrondende fase van de Algemene Kader Vorming  (AKV), en in dat kader stond het verleggen van grenzen op het programma. De activiteiten vonden plaats in de Limburgse omgeving van Maastricht!
Onder leiding van de LO&Sportgroep Strijpse Kampen en steun vanuit de LO&Sportgroepen BRK (Vught) en RVS (Oirschot) en de LOSS is er een uitdagend programma weggezet waarin de leerlingen werden uitgedaagd op 4 verschillende locaties! De ENCI fabriek, fort Eben Emael, en de bruggen bij Vroenhoven en Elsloo.

De ENCI fabriek:

Bij het aanschouwen van de twee enorme silo’s begon het bij een aantal al te kriebelen bij het zien van de touwladder die er naast hing.

Eenmaal bovenin aangekomen, volgde een catcrawl om bij de vaste wenteltrap te komen. Vervolgens moesten de leerlingen nog een stukje omhoog voor de lefsprong om tenslotte uit te komen bij het hoogste punt van de oefening: de afdaling van 60m!

Fort Eben Emael:

Een historische locatie net over de Belgische grens, waar in WO2 de Duitsers dit onneembaar geachte fortcomplex binnen 48 uur hadden ingenomen middels een gedurfde en strak uitgevoerde aanval!

Vandaag de taak aan de leerlingen om onder tijdsdruk een geslaagde groepsopdracht uit te voeren met een ‘gewonde’ om uiteindelijk middels catcrawl en een afdaling langs de bergwand een vervolgactie uit te voeren richting de volgende locatie.

Brug bij Vroenhoven:

Bij deze brug over de Maas daalden de leerlingen af, om vervolgens middels touwladder bij hun pick-up point uit te komen.

De leerlingen gingen aan de slag met de asap en rig om zelfstandig in te fitten.

Brug bij Elsloo:

Op de laatste dag werden de leerlingen nog 1 keer geprikkeld! Middels een parcours ónder de brug door en in het donkere grottenstelsel van de Geulhemmergrotten! Deze omloop werd geëvalueerd, waarna de leerlingen dit nog een keer moesten doen waarbij de afgesproken zaken direct meegenomen moesten worden!

Dankzij de steun van de collega’s en een goede afstemming met de eenheid hebben wij voor de leerlingen een mooi en uitdagend programma weg kunnen zetten. 
Hierbij hebben de leerlingen deze dagen laten zien wat stress met je doet, maar ook hoe herken je het bij jezelf, bij je groep en hoe je kun je daarmee omgaan?

  • IMG-20211116-WA0009
  • IMG-20211110-WA0043
  • IMG-20211111-WA0008


Publicatiedatum: 26 november 2021