Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

 

Uitnodiging LO/SPORT GOLFONTMOETING 2015

 

Door: Wil Maaswinkel    

Donderdag 8 oktober is het zover. Dan is er de kans om elkaar (collega’s en oud collega’s van de LO/Sportorganisatie) te ontmoeten.
Dat ontmoeten, bijpraten, genieten doen we voor/tijdens/na een heerlijk potje golf.

De jaarlijkse LO/Sportgolf ontmoeting is deze keer op de Golfbaan Heelsum www.gcheelsum.nl . Deze baan ligt in de prachtige natuur van de Veluwezoom bij Arnhem.

Onze gastheer is Meine de Boer (foto).

Gepland verloop van de dag: 

11:00 Ontvangst op GC Heelsum met koffie/thee en mini muffin

12:00 start eerste flight

16:30 binnenkomst eerste flight, aansluitend borrelen en prijsuitreiking.

18:30 afsluitende maaltijd.    

Doe je mee? Inschrijven kan je per mail bij Gastheer/Organisator Meine de Boer meinenbrigitte@solcon.nl onder vermelding van naam, e-mailadres en Hcp. De eerste 16 inschrijvers zijn zeker van meespelen.

Kosten 60 euro, inbegrepen de afsluitende maaltijd! (maar exclusief muntje balautomaat en drankjes/ hapjes, direct na de ronde golf.)

Het evenement wordt gesponsord door “Stichting Vrienden Dienstvak LO/Sport”. Ben je betalende vriend (donateur), dan is de prijs voor jou 50 euro!

Voor 5 euro ben je betalende vriend, dus pak je kans en wordt donateur! Maak 5 euro (jaarlijkse bijdrage) over op rekening NL31RABO0148448976 t.n.v. penningmeester Michel van Dongen “Stichting Vrienden Dienstvak LO/Sport” en vermeld daarbij je e-mailadres!

Wedstrijdverslag van de Golfbattle 

Oud versus Jong

Het is woensdagmiddag 23 oktober 2014. Ik loop het clubhuis van golfvereniging Albatross (www.albatrossgolf.nl) binnen. Vandaag is de golfontmoeting ‘LO/Sport oud vs LO/Sport jong’. Ik scan snel de omgeving. Zowel oud als jong heeft peppie golfkleding aan, ik bevind mij nu onder golfexperts. Het kamp ‘oud’ staat onder bezielende leiding van de gastheer van vandaag Wil Maaswinkel (Handycap 24.5). In zijn team nog drie andere giganten te weten: Rob Zimmerman (hcp 11.5), Piet Paul (hcp 8.9) en Hennie Weeterings (hcp 14.9). Kamp ‘jong’ staat onder aanvoering van Jan van den Dool (hcp 29.2) en bestaat verder uit Hans van der Kaaden (hcp 36.0), Jan Joosen (hcp 24.2) en Pieter van der Peet (voor deze gelegenheid hcp 36.0).

Het verschil in voorbereiding tussen oud en jong is duidelijk waarneembaar. Waar de oudere routiniers vertrouwen op hun vaardigheden en ze vooraf niet inslaan, gaat de jeugd zo snel mogelijk na de kop koffie nog even naar de driving range om de puntjes op de i te zetten. Voor mij wel handig omdat ik, op één golfmoment na, ruim een jaar lang geen clubs heb aangeraakt.

In twee flights starten we met de wedstrijd. De baan in Prinsenbeek is niet bij iedere deelnemer bekend. Er zijn drie lussen met ieder drie holes. Flight één bestaat uit het duo Rob en Hennie. Zij nemen het op tegen Jan D en Pieter. Wil en Piet strijden tegen Hans en Jan J. Deze laatste flight had ons helaas niet verteld dat er vanwege de baanomstandigheden vandaag een local rule van toepassing was. Waar zij keurig de ballen mochten plaatsen op de fairway, heeft de eerste flight de bal steeds gespeeld zoals deze lag.

Wat is het toch een mooi spel als je een prachtige bal slaat op de fairway of de green. En wat is het toch een frustrerend spel als het niet loopt…… Voor mij een genoegen en een klein beetje intimiderend om met deze spelers de baan te lopen. De omstandigheden waren deze dag niet optimaal. Vanwege de hevige regenval van de afgelopen periode was de baan op sommige plekken behoorlijk vet en sompig.

Na vier uur spelen is het hoog tijd voor hole 19, iets waar ik meestal wel goed in ben. Rob heeft als wedstrijdleider alle mogelijke rekenmethodes de revue laten passeren om te bezien of de einduitslag nog anders uit zou kunnen pakken… Hoe hij echter ook rekende, het resultaat kwam iedere keer op hetzelfde neer.

De gastheer had een prijs voor de speler die een Birdie heeft geslagen. De eer viel Piet Paul ten deel. Hij ontving een mooi klein spaarvarkentje. De individuele winnaar was Hans van der Kaaden. Hij ontving een groter spaarvarken en hoe toepasselijk, met zo’n voornaam, een worst. De overallprijs werd uitgereikt aan de captain van de jeugd, Jan van den Dool. Het Wisselvarken, vergezeld van vier worsten voor de Jonkies! Wie wint het varken volgende keer! Nog even de scores in Stableford-punten op een rijtje:

1e Hans 32 punten, 2e Jan D 30 punten, 3e Jan J 28 punten, 4e Wil 27 punten, 5e Piet 26 punten, 6e Rob 25 punten, 7e Hennie 17 punten en 8e Pieter 13 punten.

De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en een lekker biertje. Aan de jonkies de eer om volgend jaar de golfontmoeting oud vs jong te organiseren. Het zal niet eenvoudig zijn om de organisatie van de oudjes en in het bijzonder van Wil Maaswinkel te evenaren. Heren hartelijk dank voor de gezellige dag. Ik heb een jaar de tijd om aan mijn pitching en putting te werken.

Pieter van der Peet®