Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

GRENZELO&S
DEEL 0: KICKOFF

Door Paul Lindeboom

Welke oud-LO&Sporter is de eigenaar van deze camping?

Ergens eind november spot ik een Facebookbericht van Bert Wennekes. “Nog een goede week voordat we onze huidige woonplaats Loenen op de Veluwe verruilen voor onze nieuwe woon locatie in zuid Frankrijk. De komende 4 maanden is het 323 inwoners tellende dorpje Pouzols-Minervois onze nieuwe woonplaats. Van hieruit gaan we opzoek naar een woning voor de lange termijn. Er is al een hoop werk verzet om onze emigratie succesvol te laten verlopen en er zal nog wel het een en ander gedaan moeten worden maar we hebben er erg veel zin in! Onze Black Hills Motor Tours activiteiten blijven we overigens onveranderd enthousiast uitvoeren…”

Ik Vertrek
Een idee voor een nieuwe serie is direct geboren. Want ik ken nu al aardig wat LO&Sporters die naar het buitenland verkast zijn, zowel na hun FLO als na het indienen van een rekest om het dienstverband vervroegd te beëindigen.  

Toch duurt het nog wel even voordat ik de voltallige redactie hierover informeer en alle namen van de sportieve variant van ‘Ik Vertrek’ inventariseer. En nog later voordat ik een poging onderneem om deze nieuwe serie te verdelen onder de redactieleden. Wat geleid heeft tot onderstaand overzicht.

Wilko Janssen

Sam Cross (LO&S Dumo, daarna politie en leger Duitsland; redacteur Léonie v Lamsweerde)
Wilko Janssen (Noorwegen; gastredacteur Rik van Trigt)
Wim van Breugel (Frankrijk, oriënteerder; redacteur Wil Maaswinkel)
Freek Wolters (in Duitsland gebleven na vertrek uit Bad Reichenhall; redacteur André Wijnberger)
Arian van Helden (Engeland, crossfit bedrijf; redacteur Léonie v Lamsweerde)
Sybil Gassner (Engeland, oud-redacteur Zandloper; redacteur Claudia v Kleeff)
Stefan Bousma (Frankrijk, camping/hotel begonnen; redacteur André Wijnberger)
Erik Eilander (Oostenrijk, outdoorhotel begonnen; redacteur Oscar Prins)
Jasper Volman (Brazilië; redacteur Léonie v Lamsweerde)
Jan van de Water (België; redacteur Wil Maaswinkel)
Stani Groeneweg (survivalspecialist National Geographic; Paul Lindeboom)
Jur Vinke (camping in Tsjechië redacteur André Wijnberger)
Bert Wennekes (Frankrijk, afsluitend artikel; redacteur Paul Lindeboom)

Vrije opdracht
Met mijn redacteuren gaan we onderzoeken hoe het is om te aarden in het buitenland. Of het lukt om een nieuw bestaan op te bouwen. Hoe het is om buitenlander te zijn. Om meer te weten te komen over de nieuwe heimat. Over de herinneringen aan LO&Sport. Of er heimwee of spijt is. En …….. we zien het verder wel, want de redacteuren zijn volledig vrij in het stellen van de interviewvragen, dus geen vast format.

Omdat ik begon met Bert Wennekes wil ik daar ook mee eindigen want ik moet hem intensief gaan volgen om later goed beslagen ten ijs te komen. (Ik heb al overeenstemming met hem over het komende interview.) Bert plaatste eerder al een paar berichten waaruit ik kan opmaken dat hij voorlopig nog geen spijt heeft. Verre van…


5 december 2020
“Lekker zaterdagmiddag rondje gereden. Niet omdat het moet maar omdat het kan. Via Mailhac naar Minerve en via Olonzac weer terug naar Pouzols-Minervois. Daarna motorwissel en daarna hetzelfde rondje nog een keer gereden. Onderweg globaal 8 auto’s en een everzwijn gezien.

30 december 2020
“Vanmiddag onder mooie omstandigheden een MTB rit gedaan. Dit alles in het kader van de umgebung (omgeving) te verkennen. Via Roubia met voorafgaand een leuke klim naar het Canal du Midi gereden. Deze gevolgd tot Argens-Minervois en vandaar via het braamstruikse binnenpad verder naar Olonzac, Oupia en Mailhac. Vandaar de laatste 2 km verhard naar huis. De wijnvelden worden nu gekortwiekt waarbij men vanuit de stam één tak instandhoudt waar komend jaar de nieuwe druiven aan moeten gaan groeien. Lijkt enorm arbeidsintensief echter men gebruikt elektrische snoeischaren om het werk te verlichten.

Publicatiedatum: 09 april 2021

Naschrift redactie: Mocht je iemand missen in het bovenstaande overzicht, laat het de redactie weten in mailbox fitforaction@hotmail.com