Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

eFP 2019-01 RUKLA, LITOUWEN

Door Sander van Rooijen

Ik ben momenteel in Rukla, Litouwen met 17C, wij zijn onderdeel van de Battle-group die geleid wordt door onze Duitse collega`s. Naast onze eenheid zijn we hier met ook met Nor / CSZ en LTU collega`s. Ik ben verantwoordelijk voor het fit houden van de Nederlandse delegatie van +/- 230 man.

Ik heb met de Compagnie reguliere sport lessen die variëren van hardlopen en zwemmen tot aan terreinwerk. Hiervoor heb ik de beschikking over diverse faciliteiten, niet allemaal even modern maar ik kan er zeker mee uit de voeten!! Naast de lessen mag ik ook andere leuke dingen doen, momenteel druk met het voorbereiden van verschillende internationale evenementen:
- sterkste man van Rukla-barracks
- KTV toernooi
- beachvolleybal toernooi
- best Squad van Rukla.


Naast de evenementen heb ik het afgelopen weekend mogen helpen met het organiseren van een kamp ten behoeve van Litouwse kinderen. Het kamp heb ik samen met de Genie gedraaid en ik heb hierin een PT moment, ochtendsport (krik-krakken) en een lesje touwbaan mogen verzorgen. De kinderen hebben alles gehad en wat ze bij blijft van het weekend is Boom-Boom-Boom en Weg-Weg-Weg.
Ik ben hier begonnen in week 2 van dit jaar en waar het toen -15 was en lekker wat sneeuw lag, is het inmiddels 10 graden en mooi weer met een heerlijk zonnetje. Met nog 6 weken te gaan tot mijn opvolger er is, ga ik hier nog wat leuke dingen doen tot aan mijn verlof.

 

Publicatiedatum: 19 april 2019