Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

JOEP VAN RENSWOUW MET FLO
Door: Jan Kasper


Adjudant J.J. van Renswouw ( Joep ) had in zijn dankwoord gisteren (eind maart, red.) tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn functioneel leeftijdsontslag de belangrijke uitspraak, dat hij hoopt dat "vooral de basis bij defensie in opleiding en training nog meer aandacht zal krijgen".

De bijzondere bijeenkomst was in Café Mozes in Goirle met echtgenote dochter en zoon (ook bij Defensie in opleiding ).
Het formele ceremoniële deel met een spitse en lovende toespraak van Luitenant-Kolonel P.C van der Peet was onderdeel van een informele "reünie" met een duidelijk klein accent op de collega`s van "Nunc aut Nunquam" en de LO&Sport.

Adjudant Van Renswouw werd o.a. geprezen voor zijn innovatieve bijdrage in de LO&Sport waaronder het "Klimmen", de VeVa opleiding en de integratie van het ASM direct binnen de Landmacht en daarmee indirect Luchtmacht en Marine.
Ook bijzonder was dat adjudant van Renswouw als voorbereiding op zijn FLO het Pieterpad heeft gelopen, van Pieterburen aan de Waddenkust naar de Sint Pietersberg bij Maastricht.
Dagen van overdenking en een poging om wat afstand te nemen van een prachtige carrière die hem van de Geneeskundige Dienst naar de Commando troepen - met uitzending naar Kaboel- naar de LO&Sport bracht.

  • Jan en Joep
  • IMG-20230331-WA0000 bijgesneden
  • IMG-20230331-WA0001
  • IMG-20230331-WA0002 bijgesneden
  • IMG-20230331-WA0003


Joep blijft met zijn kennis en kunde en fysiek vermogen nog een paar uur in de week aan de Staf van OTCo verbonden.
Zijn ervaringen, die hoofdzakelijk zijn gebaseerd op de werkvloer van de Landmacht, zullen daarbij nog mede kunnen aanzetten en helpen om de lat op het gebied van het fysieke en mentale vermogen van de militair nog wat hoger te leggen en dat mede te bereiken via opleiding en begeleiding .


Publicatiedatum: 07 april 2023.