Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
IN MEMORIAM: EUGENE SAVELKOUL
Door: Wil Maaswinkel

De hoofdredacteur mailde mij dat Eugène Savelkoul op 2 December is overleden. Er zijn ongetwijfeld nog collega’s die met Gène hebben samengewerkt en (gelukkig) ik ben er één van. Een jaar of vijf geleden ontmoette ik Gène nog bij een gezamenlijk bezoek dat we brachten aan de LO&Sportgroep in Oirschot. Hij was wel ouder maar zijn betrokkenheid en enthousiasme waren onveranderd.

Gène was in de tijd dat ik op de KMS in Weert werkte de LO&Sportofficier Limburg. In die tijd heb ik hem echt leren kennen. Hij was niet alleen de sportofficier van Limburg maar voelde zich ook betrokken bij de in Duitsland en België dichtbij gelegen kazernes. Het best was dat duidelijk bij de zogenaamde Rayons cross-competitie, die een internationaal karakter had. Het was zeker niet alleen lopen maar vooral elkaar ontmoeten.

Uitstekende kans voor aspirant-onderofficieren om buiten de poort van de KMS te kijken. Dat “groot denken” zag je eigenlijk in alles waarin je met Eugène samenwerkte. In 2021 hebben we in deel 1 en deel 2 op Fitforaction aandacht besteed aan wat Eugene in zijn loopbaan zoal heeft ondernomen! Toen ik dat weer las, kwamen er warme herinneringen tevoorschijn. We zijn een collega met veel LO&Sport DNA kwijt geraakt. Hij rust in vrede.

Klik hier als je interesse hebt in het bekijken van de rouwkaart.

Publicatiedatum: 04 december 2023


IN MEMORIAM: GÈNE SAVELKOUL (2)
Door: Wil Philippen, Aoo b.d.

Beste Sportvrienden,


Op 9 december 2023 hebben wij in het Belgische stadje  Maaseik, na een korte en slopende ziekte, afscheid genomen van Gène.
Gène was een vriendelijke, soms eigenwijze, vriend en collega.

Toen ik in het Limburgse Roermond moest gaan solliciteren voor de internationale functie in Rheindahlen, werd ik uitgenodigd, samen met mijn vrouw, in het mooie kantoor op de Godsweerdersingel in Roermond.
Bij binnenkomst rook het heerlijk naar koffie en stond de Limburgse vlaai klaar.
Heel warme ontvangst voor mij en mijn vrouw. Hiermee typeer ik de mens Gène Savelkoul, een Limburger in hart en nieren.

Als ik Gène, LO&Sportofficier Rayon Limburg b.d, in het kort mag omschrijven:
Benoemd tot “ Ridder in de Orde van Oranje - Nassau “
Jarenlang  het "Militaire Judo Team getraind en begeleid”, in binnen- en buitenland, samen met zijn rechterhand en collega Tom Kempkens.
Grote organisator van internationale militaire ontmoetingen en wedstrijden tussen Duitsland - België - en  Nederland.

Een van zijn van grote liefdes was de gehandicapte sport, hij organiseerde:
WK goal - ball blinden
WK zitvolleybal gehandicapten
WK staand volley gehandicapten
WK rolstoel basketbal gehandicapten

Ook was hij de grondlegger van het skiën, wat inmiddels is opgenomen bij diverse militaire eenheden.

Hij zal altijd, altijd een bijzonder plekje hebben in mijn hart. Wij wensen zijn vrouw Isabelle en de familie Savelkoul veel sterkte toe.

Publicatiedatum: 15 december 2023