Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

INTERVIEW PIERRE SCHOONEN

Door: Paul Lindeboom

Als redacteur voel je iets van succesbeleving als er spontaan contact gezocht wordt met je in de trant van: "ik heb wel interesse om iets over mijn vrijetijdsbesteding op de website te publiceren." Met het telefoontje van Pierre Schoonen was ik dan ook verguld, en kon ik hem een aantal vragen voorleggen over het organiseren van motorvakanties in Amerika. Extra pluspunt deed zich voor in het ontvangen van weergaloos mooie foto's, die het interview met Pierre een fantastische boost geven in deze herfstvakantie.

Hoe ziet jouw eigen motorverleden er uit? Wanneer ben je voor deze tweewieler gevallen en hoe heeft het zich door de jaren heen ontwikkeld?
Pierre: “Leuke vraag. Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald in 2004. Ik was op dat moment net weer terug bij defensie en had de wereld van het bedrijfsleven, golfen, luxe vakanties en etentjes met klanten ingeruild voor mijn oude baan en lekker rond cruisen met vrienden, Harley Davidson dagen en BBQ-en met mijn maten. Mijn eerste motor (een zogeheten  rat bike Honda 650) had ik al gekocht voor 550 euro van een oude bekende voor ik mijn rijbewijs had. Ik ben er zelfs 1x mee naar mijn motorrijles gereden. Wat stonden die gasten te kijken zeg, haha.

Bij deze motor was het belangrijker om zekeringen mee te nemen i.p.v. op tijd te tanken. Laten we het maar zo zeggen dat mijn vrouw in deze periode heel goed met  een aanhanger heeft leren rijden. Niet veel later ruilde ik deze zwarte ellende in voor mijn eerste  geweldige Harley Davidson (Shovelhead 1340). Jezus, wat was ik trots op dat ding uit 1972.”

Hoe is je adoratie voor de USA ontstaan?
Pierre: “De liefde voor Amerika is er door mijn ouders al vroeg ingepompt. Bij ons thuis draaiden ze of Nederlandstalig of Country & Western Muziek. Ze keken toentertijd meer naar westerns dan naar de Weekendquiz, zeg maar! Buiten deze inspiratie hebben de States mij altijd getrokken vanwege de natuur, de geschiedenis van de Amerikaanse revolutie, en uiteraard het echte cowboy leven in THE WILD WEST.”

Op enig moment moet je op het idee gekomen zijn om in Amerika motorvakantiereizen te gaan organiseren. Hoe ontstond dat idee en hoe verliep je eerste tour?
Pierre: “Acht jaar geleden toen ik al enige tijd op mijn Shovelhead rond denderde, fantaseerden mijn vrouw en ik om ooit het asfalt van Route 66 te vervuilen met ons rubber en dat in combinatie met het Wilde Westen.

Mijn vrouw had ooit een 10-daagse Cattle Drive gedaan op de Prairie van Arizona en Utah en deze 1pk avonturen wilden we graag combineren met de 70pk van onze  Iron Horses! Nou, zogezegd zo gedaan. In eerste instantie hadden we een offerte opgevraagd voor een georganiseerde reis, alleen vonden we dit niet avontuurlijk genoeg. Te standaard en te Saai! We hebben toen de stoute motorlaarzen aangetrokken en met alleen een kaart en een globaal plan (Bikers & Cowboys Way) zijn we naar de States vertrokken. We hadden alleen onze motoren, de 1e overnachting (LAS VEGAS) en laatste overnachting op een Working Western Ranch in de GRAND CANYON geboekt. Uiteraard hadden we wel een idee waar we globaal wilden overnachten maar we hadden niets vastgelegd. We zagen wel waar het avontuur ons heen bracht. Een geweldig ervaring van 12 dagen welke ons leven voorgoed zou veranderen.

Op een Ranch in Zion National park waar wij in de ochtend genoten van de opkomende gouden zon, een bak koffie, al zittende op de veranda en starend naar onze ijzeren paarden welke schitterden in de prachtige natuur van Zion National Park is ons idee ontstaan!

Wij zouden deze reis wel ieder jaar willen  rijden en  graag organiseren voor andere mensen. Nou, zo gezegd zo gedaan! Na terugkomst in Nederland hebben we ons plan verder uitgewerkt in onze eigen Western Saloon in onze tuin (Little Texas). We plaatsten een mooie website online www.motorreisusa.com en vertelden iedereen die het wilde horen van onze reis welke je leven voorgoed zal veranderen.

Eén ding wisten we zeker: het moest 100% DE UNIEKSTE REIS worden welke nog niet door anderen werd aangeboden. Nou, dat is meer dan gelukt. Tot op de dag van vandaag wordt er nergens zo’n reis met deze unieke events en diensten aangeboden!

Een jaar later was de eerste INDIAN WESTERN TRAIL een feit. On the road met 9 klanten door de States! We kregen de eerste dag al wel gelijk een mooie vuurdoop toen het 2 dagen extreem slecht weer was. Het regent maar 2 x per jaar in Arizona en die twee dagen hadden wij net geboekt hahaha.

Gelukkig helpt de ervaring welke wij hebben met groepen binnen defensie ons in dit soort situaties enorm. Na twee dagen liet de gouden zon zicht weer boven het tafelgebergte  zien en werd het al snel 30 graden plus. We hebben een geweldige reis gehad met onze 1 e groep. Dit smaakte per direct naar meer en MOTORREIS USA was een feit.”

Inmiddels heb je een eigen bedrijf opgericht en ben je met je pick-up truck op kazernes zeer herkenbaar. Hoe loopt dat en hoeveel reizen organiseer je momenteel in een jaargang?
Pierre: “Ondertussen organiseren wij alweer voor het achtste jaar deze reis.

THE INDIAN WESTERN TRAIL

Deze bijna 14-daagse allmost All Inclusive reis rijden wij 2 maal per jaar. 1x in het voorjaar en 1x in het najaar. Het zijn 2 dezelfde reizen alleen bezoeken wij in de juni periode een professionele rodeo in UTAH. We doen dit in de september reis niet want dan is er geen rodeo in deze periode en omgeving. Wel bezoeken we een extra Nationaal park.

Wat onze reis met name unieker maakt dan alle andere reizen, komt doordat wij met maximaal 12 motoren rijden en al onze overnachtingslocaties zeer uniek zijn (Western Ranches, Cowboy Cabins, Luxe Indian Tipi’s, Cowboy huizen, etc.) Dus bij MR USA geen motels met uitzicht op alleen maar 40 SUV’s in de ochtend maar bij ons heb je zicht op de prairie waar je met een beetje geluk een bizon weg ziet lopen en waar je vanaf  je eigen veranda van de zonsopkomst kan genieten, zoals het hoort in het land van de ver gezichten!

We hebben extra events zoals  Sunset Horseback riding in the Grand Canyon, een BBQ met kampvuur en live muziek ergens midden in de Grand Canyon, een helikoptervlucht boven The Red Rocks van Sedona, een Cowboy Hike naar the Cathedral bij Oak Creek Canyon. We bezoeken buiten 10 parken een professionele Bull Rodeo en nog veel meer! Kortom, meer dan alleen een motor reis van 3000 km door de States! Buiten deze punten hebben we nog veel meer unieke diensten zoals een no risk verzekering, een almost all inclusive concept, etc. etc.

Hierdoor zijn wij 100% de uniekste motor reis door de States!”

Hoe ziet het leven van Pierre Schoonen er in 2027 naar verwachting uit?
Pierre: “Om echt te kunnen leven in het hier en nu plannen wij niet al te ver vooruit. Mijn vrouw en ik voelen ons al zeer bevoorrecht om elk jaar naast onze gezinsvakanties dit samen als stel te mogen doen.
Als wij elk jaar een select groepje mensen kunnen laten genieten van onze reizen zijn wij al heel erg blij en gelukkig!
Live life to the max & Ride Your Dream.”

Publicatiedatum: 23 oktober 2017

.