Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

BIATHLONDROOM IN VERVULLING

Door Henk Schoonhoven

Henk Schoonhoven, 65 maar niet te oud om te dromen

Al enkele jaren brengen we onze wintersportvakantie door in Berwang, een klein gezellig dorpje in de Tiroler Zugspitz Arena op 1300 meter hoogte. In Berwang is vrijwel ieder huis bestemd voor overnachtingsmogelijkheden, van grote hotels tot eenvoudige onderkomens bij particulieren. Alle liften, pistes en loipen bevinden zich vrijwel bij de voordeur van de meeste hotels, pensions en appartementen.
Op vrijdag 16 februari j.l. zijn we vertrokken vanuit Oldebroek voor onze week wintersport in Berwang. Na een vrijwel filevrije reis zijn we, na ruim 800 km, veilig aangekomen in Berwang.

Ook dit jaar hebben mijn vrouw en ik weer genoten van de prachtige natuur met veel sneeuw en met dus de vele mogelijkheden om te skiën, te langlaufen en te wandelen. Diep in mijn hart heb ik, als duursporter, altijd al een diepe bewondering gekoesterd voor de biatleten. In mijn beleving zie ik dan de beelden op TV van deze biatleten, die volkomen uitgeput en totaal kapot met hun geweer op de rug en op de langlauflatten over de finish vallen!

Als triatleet dacht ik dan: “Dat wil ik ook een keer”. Maar het bleef bij dromen!!

En toch kwam die droom op donderdag 22 febr. j.l. tot werkelijkheid. Toen ikzelf net buiten Berwang aan het langlaufen was, kwam daar een bus met schooljeugd aangereden voor een les biathlon. Nadat alle attributen waren opgesteld en ik al met jaloerse blikken had gekeken, dacht ik: “Dit is je kans Henk, nu of nooit”.
Vervolgens aarzelend één van de instructeurs aangesproken: “Zou ik misschien één keer……….!!” En ja hoor, met de vermaning om heel voorzichtig om te gaan met het geweer, heb ik mijn eerste biathlon gedaan!

Nou beste lezers, ik geef het je te doen om na kilometers te hebben gelanglauft dan nog in alle rust te moeten aanleggen om raak te schieten en vervolgens weer meerdere kilometers te langlaufen!

Mijn droom werd verwezenlijkt, maar met nog veel meer respect en bewondering kijk ik nu naar beelden van de biatleten op TV, die na alles te hebben gegeven totaal kapot over de finish glijden!

Henk Schoonhoven
Oldebroek
Oud log.mdw. LO&sportgp PMK

Publicatiedatum: 03 maart 2018