Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

COMMANDO OVERDRACHT CMI CO MARIEN

Door André Wijnberger
In het absolute middelpunt: Yvonne (links) naast Marien

Vrijdagmiddag was het een drukte van belang op de Frank van Bijnenkazerne in Apeldoorn voor de Commando overdracht van Civiel Militaire Interactie Commando. Maar liefst 3 van de 6 Lkols van ons Dienstvak LO&Sport waren daar aanwezig en ik was de 4e vertegenwoordiger van ons Dienstvak, maar dan op uitnodiging van Lkol Yvonne Schreuder. Zij is de opvolgster van Marien van den Eijnden, hij heeft het commando de afgelopen 2,5 jaar gevoerd over het CMI Commando. De andere twee Lkols waren Jan van den Dool en Arnold Hofsté. Opvallend genoeg alle drie de heren zijn niet meer binnen de LO&Sportorganisatie werkzaam, maar dat geldt ook voor mijzelf😉. We blijven natuurlijk met gepaste trots wel onderdeel uitmaken van ons mooie Dienstvak !

Dat Marien ook trots is , bleek wel uit het feit dat hij ervoor had gekozen de aanwezige KMAR fanfare het Fit For Action lied te laten spelen.
Lkol Yvonne Schreuder heeft begin 90er jaren ( ja, we worden oud🤣
) deel uitgemaakt van het eerste vrouwenteam Militaire Vijfkamp, samen met Esther Wijffels, Corina Knijnenburg-van Gelder en Christine Hulst. Ik had toen het genoegen de eerste trainer van deze succesvolle dames te mogen zijn. Op het eerste Wereldkampioenschap te Oslo Noorwegen stonden de dames bij de prijsuitreiking op een keurige derde plaats. De drive die Yvonne destijds op het sportieve vlak had, heeft zij doorgezet in haar militaire carrière.
Na een mooie toespraak van zowel de aftredend commandant als ook een vurig pleidooi van de aantredend commandant was het tijd voor de receptie. De hoeveelheid drank die daar cadeau gedaan werd staat garant voor vele gezellige uurtjes in beide huishoudens!
Commandant OOCL, brigade generaal Joland Dubbeldam ( CMI  is onderdeel van OOCL)richtte tijdens de receptie ook nog het woord tot beide oversten en hun partners en ‘ moest er aan wennen een ondercommandant te zoenen’.  Dat geeft wat mij betreft ook prima de sfeer weer van deze commando overdracht. Duidelijk, maar wel met een gezonde dosis humor. Tel daarbij op de duidelijke toelichting van bevriende collega Jacco Dudink als spreekstalmeester, en dat completeerde het geheel.


Marien gaat als ik het wel heb aan de slag als docent bij het Instituut Defensie Leergangen, waar de Hogere Defensie Vorming gegeven wordt. Daar waar de high potentials binnen onze organisatie worden klaargestoomd voor het grote werk. Heel veel succes uiteraard Marien! Natuurlijk geldt dat ook voor Yvonne vanuit mijn persoonlijk perspectief.


Publicatiedatum: 06 april 2019