Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

VOORSTELLEN: DE VTO-1 2018 (DEEL 2)

Door Paul Lindeboom

De VTO-1 leerlingen in Bad Reichenhall

Naar goed gebruik stellen we onze allernieuwste collega's aan onze lezers voor. De laatste lichting telde liefst 25 cursisten en bestond uit een gevarieerd gezelschap. Het grootste deel bestond uit 17 'spijkerbroeken' van CIOS/Sport&Bewegen/ALO (waaronder twee nieuwe KLU-sportinstructeurs, de overige voor de KL) en 7 NCOI-leerlingen, die geworven werden uit al enige jaren parate soldaten/korporaals met een sporthart, die de mogelijkheid werd geboden voor een verkorte CIOS-opleiding. Twee weken geleden de eerste inzendingen, nu de resterende nieuwe collega's die reageerden op de toegezonden vragen.

JORIS DRENT

LO&Sportgroep: Groot Heidekamp in Schaarsbergen.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie:
Mijn 2de plaats op het NK karate is de mooiste prestatie. Verder vind ik het mooi dat ik vrijheid en het lichaam heb om te sporten als ik wil, wanneer ik wil. Voor veel mensen is dit niet het geval en ik denk dat ik hier dankbaar voor mag zijn.
All time Sporthero:
Heb ik niet. Voor elke sport zijn er verschillende uitblinkers of mensen die iets unieks hebben betekend voor hun sport.
Mooiste VTO-moment:
Week Bad Reichenhall. Een unieke kans voor ons als VTO klas waarin we veel hebben mogen leren en een extra inzicht hebben gekregen in het werk van een sportinstructeur.
Oefengebied
voor specialisatie: Ik hoop me het liefst verder te ontwikkelen op het gebied van Werken Op Hoogte. De diversiteit en uitdaging hierin trekt mij het meest aan.
Ultieme doel:
Als eerst wil ik dit jaar de VAKOL halen, wat niet een ultiem doel is, maar wel het doel dat het meest dichtbij is. Daarnaast wil ik volgend jaar een Ironman doen.

Joris Drent


KIM BANNING

LO&Sportgroep: Koninklijke Luchtmacht KMSL Woensdrecht.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie
: Indoor soccer in Engeland met het dames team van de Luchtmacht. Spelen tegen verschillende landen.
All time Sporthero
: Katrin Tanja Daviosdottir. Fittest woman on earth. Zij laat zien waar het menselijk lichaam toe in staat is.

Mooiste VTO-moment
: Bad Reichenhall.
Oefengebied
voor specialisatie: Een eigen Mbol klas gaan opwerken naar een eind oefening en GVA. En ze klaar maken voor hun toekomstig werk.
Ultieme doel: Marathon lopen voor het goede doel.

 

Kim Banning


GERBRAM THREELS

LO&Sportgroep: BHK Amersfoort.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Recce Obstacle Nightrun, obstacle run ’s nachts tegen andere verkenningsehden en deze wonnen wij.
All time Sporthero
: Edwin van der Sar, ben zelf vanaf kleins af aan keeper geweest en hij was altijd mijn grote voorbeeld.
Mooiste VTO-moment
: NMK Survivalrun, dit omdat we elkaar als groep nog niet lang kenden en met z’n alle meededen aan de run. Was een mooi moment om elkaar beter te leren kennen.

Oefengebied
voor specialisatie: IKT en MZV.
Ultieme doel
: Aan het einde van het jaar een marathon lopen.

Gerbram Threels

 

PEGGY MANDERS

LO&Sportgroep: LBK Vredepeel.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie
: De Maasdijk halve marathon gelopen in 1 uur 46 minuten. Na twee voetbalblessures het hardlopen opgepakt om weer “fit” te worden, toen bedacht om de halve marathon te gaan lopen en uiteindelijk een mooie tijd neer gezet.
All time Sporthero: Johan Cruijf, vooral op zijn analytische niveau een voorbeeld voor velen.

Mooiste VTO-moment
: De eindoefening in Bad Reichenhall, een mooie en gezellige afsluiting van de VTO periode. Oefengebied voor specialisatie: MZV, IKT, SKI.
Ultieme doel
: Deelnemen aan de 5-kamp en deze behalen.

Peggy Manders


CHIEL CLAESEN

LO&Sportgroep: GMK Garderen/Stroe.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie
: WK BMX 2014 in Ahoy Rotterdam. Het moment dat je het stadion in komt en het volle publiek kan overzien was zo vet. Grote groep vrienden die hierbij aanwezig waren om te supporteren met spandoeken en kettingzagen was echt prachtig. Kan me herinneren dat ik kippenvel kreeg tijdens de 1e manche toen ik hen in de 2e kombocht passeerde en hoorde hoe hard zij aan het aanmoedigen waren. Helaas werd ik in de 1/4 finale in de laatste bocht van mijn fiets gereden door een Fransman terwijl ik op kop lag. Dan ook nog mijn sleutelbeen breken was extra zuur.. 
All time Sporthero:
Rich Froning, bizar om te zien hoe extreem goed hij op alle fysieke vlakken is en jarenlang domineerde op de Crossfit Games.
Mooiste VTO-moment: Bad Reichenhall. Hele mooie ervaring, wat ook wel weer laat zien hoe divers en mooi het werk als sportinstructeur bij defensie is. Door het lawinegevaar helaas niet het organieke programma kunnen draaien, dus hoop dat dat in de toekomst nog gaat komen.
Oefengebied
voor specialisatie: TSAC en alles omtrent (functionele) krachttraining,  WOH en IVIDS.
Ultieme doel
: Het afgelopen 1,5 jaar was dat militair sport instructeur worden en dat is gelukt :) Wellicht pak ik het BMX'en straks weer op maar echte toekomstdoelen heb ik (nog) niet.

Chiel Claesen

 

MARK VAN SPANJE

LO&Sportgroep: Groot-Heidekamp.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Kampioen worden met voetbal. Behalen van de rode baret. All time sporthero: Johan Cruijff. Hij heeft veel betekend en betekent nog steeds veel voor de sport. Hij heeft zich ingezet zodat overal ter wereld gesport en gevoetbald kan worden. Ook heeft hij Nederland op een positieve manier op de kaart gezet. Overal ter wereld kennen ze zijn naam. Voetbal heeft meer dan 2 doelen. Dat is logies. Mooiste VTO-moment: Behalen van de VTO. Oefening Duitsland.
Oefengebied voor specialisatie: Natuurlijk, als beginnende sportinstructeur ga je veel leren. Er komt veel op je af en het is aan ons om al die info te verwerken. Daarom wil ik mijzelf in het begin vooral richten op het lesgeven en de verschillende AGI die daarbij komen kijken.
Ultieme doel
: Super instructeur worden.

Mark van Spanje


Publicatiedatum: 13 februari 2019