Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

GEWONDE SOLDATEN ZIJN STERK!!!

Door Leandro de Neef

Leandro helpt Dennis in een van de trainingen


Begin oktober kon je op deze website het eerste artikel van Leandro de Neef lezen, waarin hij vertelde over het initiatief voor deelname aan de Strong Viking Run met een aantal gewonde collega’s, waaronder Dennis van Esch (assistent logistiek medewerker op de LO&Sportgroep RVS in Oirschot. Deel 1 ging vooral over de trainingen en voorbereidingen. In dit tweede deel aandacht voor het hoofddoel, deelname aan de wedstrijd.

Trots!
Trots op Dennis en Roy! (Beide zwaargewond geraakt in Uruzgan, Afghanistan.) Trots op hoe ze ondanks hun verwondingen de Strong Viking Run gedaan en beleefd hebben.

Teamprestatie
Gesteund door thuis werd mijn initiatief gesteund door zovelen maar in het bijzonder door Christel van de sectie communicatie. Dankzij haar werd dit idee zo groot en kregen Dennis, Roy en de vereniging ‘de gewonde soldaat’ zoveel aandacht.
Ik wil dan ook iedereen bedanken voor alle steun én de donaties!

Het team bestond naast Dennis en Roy uit Ruward van de Luchtmobiele Brigade, Ellen van de Koninklijke Militaire Academie, Jorieke van de Politie Academie, Yuval mijn schoonbroer en Mika van de Youtube afleveringen van de Koninklijke Landmacht, Mika op Missie!

Opnamen
We hebben twee opnamedagen gehad. Waarbij ik samen met Mika, Dennis, Roy en Ellen in Oirschot de eerste voorbereidingen heb getroffen voor de run. Hierbij werden we fysiek én mentaal geprikkeld door mental coach Elroy. Waarbij we in een ijsbad moesten!
De tweede opnamedag hebben we getraind op de survivalbaan te Schaarsbergen, onder leiding van Niek van Gils!

16 oktober, D-Day!
Tijd voor dé run. Hier hadden we allemaal naar toe geleefd. De ene wat beter geslapen van de spanning dan andere. Maar we wisten allemaal; we zijn er klaar voor. Vooral Dennis, die de geweldige uitspraak maakte: “ik er klaar voor? Zijn die hindernissen er klaar voor bedoel je”. Daarmee was de toon gezet.

  • Klembord03
  • Klembord01
  • Klembord04

Al bij de eerste hindernis hadden we elkaar nodig om de hoge wand op te komen en werden we onder luid applaus aangemoedigd door het publiek. Dit gevoel van broederschap, hoe we alle hindernissen overwonnen maakte zo ontzettend sterk. Het team dat goed op elkaar ingespeeld was, en hoe Dennis en Roy daar met een grote glimlach genoten. De hele weg heeft iedereen met kippenvel gelopen omdat het zo’n bijzondere dag was. En toen moesten we nog de finish over komen.


Dat moment, dat we de finish over kwamen en al het publiek en deelnemers stilstonden om te luisteren naar ons verhaal, waarom we dit doen, het praatje met Dennis en Roy. Dat gaf mij zoveel voldoening. Het was heel mooi en dankbaar om samen te werken en iets te kunnen betekenen voor en met ‘de gewonde soldaat’.  

De gewonde soldaat
Met dit initiatief hebben we al het mooie bedrag van €2982,- opgehaald! Hiermee helpt de vereniging de gewond geraakte collega’s met bijvoorbeeld een dagje vissen. Zo een dagje vissen klinkt misschien niet heel stoer maar de collega mag op zo’n dag een vriend of familielid meenemen. En terwijl zij wachten tot ze beet hebben gaan ze met elkaar het gesprek aan. Over de verwondingen, de gevolgen,  het leed en verdriet, de emotie die ze delen met elkaar.
Daar aan de waterkant  is er de tijd en de rust om te luisteren naar elkaar.

Wat voor de meeste van ons slechts een simpel dagje vissen is, betekent voor de gewond geraakte militair zoveel meer! Wil je dit steunen? Dan kan dat nog! Via www.geef.nl/nl/actie/de-gewonde-soldaat/donateurs

Mika

Benieuwd geworden? Kijk dan de Youtube afleveringen van Mika op missie van de Koninklijke Landmacht!


Publicatiedatum: 29 oktober 2021