Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

IN MEMORIAM: DICK CROUSE

Door Dick Stubbe en Jurjen Blokzijl


De redactie wordt door Klaas de Jong geattendeerd op het overlijden van een van onze oud-collega’s. Zoals gebruikelijk wordt redacteur Wil Maaswinkel voor een waardig In Memoriam benaderd, maar hij heeft (voor het eerst) geen bruikbare herinneringen. Wat waarschijnlijk veroorzaakt wordt dat Klaas aangaf dat Dick als kapitein buiten de LO&Sportorganisatie de dienst heeft verlaten.
Gelukkig komen we via Wil en Klaas op het spoor van Dick Stubbe en Jurjen Blokzijl, die wel mooie herinneringen aan Dick hebben. En ook Jaap ter Haar gaf een korte reactie.

Dick Stubbe: “Het is maandag 13 december 2021 een nieuwe ‘start’dag van een nieuwe, goede week. Maar als we via de telefoon te horen krijgen dat Dick Crouse op 77-jarige leeftijd is overleden, wordt de week heel anders.

Dick begon zijn LO&Sportcarrière bij de LO&Sportgroep van de Adolf van Nassau -kazerne in Zuidlaren. Ik mocht daar samen met Klaas Venhuizen (†), Hemmo Kerkhof en Jan Zwaneveld ook jarenlang deel van uitmaken. Dat leidde tot een vriendschap die tot de laatste dagen in stand is gebleven.

Hij was een zeer aangenaam, sociaal ingesteld persoon die vrijwel niet van slag te brengen was en ‘verslaafd’ was aan spelletjes spelen of anders spelletjes te bedenken. Opvallend was wel dat hij vrijwel altijd bij de winnaars behoorde.

Na een tijdlang bij de LO&Sport organisatie te hebben gediend, kwam hij in Havelte bij de Brigade staf.

Na zijn pensionering zaten Hennie en hij (het tandem) vrijwel nooit stil: badmintonnen, tennissen, bridgen, kamperen en fietsen werd hun beider passie, tot hij op 13 december 2021 geheel onverwachts overleed.

Op de rouwkaart stond:

Samen plezier,
samen op reis,
samen een eenheid,
samen eigenwijs,
samen kwaad,
samen weer goed,
samen verdriet,
samen weer moed,
nu verder zonder hem, dat doet pijn,
te weten nooit meer samen te zijn

Wij, mijn vrouw Albertha en ik, verliezen een geweldige vriend en collega en wensen Hennie, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe. Dick Crouse, RIP.”

Jurjen: “Aan Dick Crouse, mijn 'hoofd sport' op de Johannes vd Kornput in 1986 heb ik nog altijd warme herinneringen. Met 4 man van de sportgroep in een kantoor van 2,5 bij 4 meter.

Dick:

Laat je alle hoeken van het badmintonveld zien,
Voor een geintje altijd te porren,
Meester in weddenschappen,
Pakje shag in de zelfgemaakte binnenzak van trainingsjack,
Oliebollen eten, bij Hennie thuis (wel warm),
Achter die bruine glimogen zat een warm mens met veel gevoel voor humor.

Veel te vroeg…..”

Jaap: “Dick heeft jaren deel uitgemaakt van de sportgroep JPK. De langste tijd was hij Hoofd zwembad op de JPK. Dick was een zeer prettige collega en een goede vriend. Ik zal hem missen. "

Publicatiedatum: 22 december 2022