Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


BUITENDAG 2016

Door: Léonie van Lamsweerde

Zaterdag 12 November 2016 werd de 2 e Buitendag georganiseerd door de stichting Vrienden LO&Sport. Middels deze mooie fotoreportage en kleine tekst een verslag van deze gezellige dag.

Eén van de doelen van de stichting "Vrienden van het dienstvak LO&Sport" is het ondersteunen en/of mede organiseren van activiteiten, zoals Dienstvakdagen, reünies, herdenkingen en andere activiteiten die de verbondenheid bevorderen.Om het aantal inschrijvingen te verhogen was dit keer gekozen om een 4-tal activiteiten aan te bieden en voor een breder publiek. De activiteiten zijn allemaal gestart vanuit Pannenkoekenhuis Bergzicht in Woudenberg.  Voor "betalende vrienden" stond er gratis koffie en een gebakje klaar in de serre. Introducees betaalden  €5, waarna zij uiteraard ook een kop koffie met wat lekkers kregen.

De activiteiten:

Workshop Cani-cross

Georganiseerd door Daniel van Merrienboer: eerst een korte uitleg over de te gebruiken materialen, om vervolgens actief aan de slag te gaan met je eigen hond. Er is een snelle route van ongeveer 4 km gelopen richting de piramide van Austerlitz en door de bossen weer terug.

Natuurwandeling met een try-out fotografie workshop
Samen met Johan Bouman als specialist fotograaf een mooie wandeling van ongeveer 8 km in de omgeving van natuurgebied Den Treek. Omdat het herfst was een toepasselijke “paddenstoelen tocht” op zoek naar de mooiste paddenstoel en natuurlijk uiteindelijke de beste foto!

Oriën-trail
Een lange duurloop in een trail over onverharde paden van ongeveer 12 en 17 km middels oriëntatie posten. Een leuk nieuw uitprobeersel verzorgd door Michel van Dongen.

Fietstocht
Als laatste was er ook de gelegenheid om te fietsen middels een knoop punten kaart.
Helaas was de animo voor deze activiteit te gering om de tocht door te laten gaan.

Al met al een zeer geslaagde dag om nog eens op terug te kijken en te vervolgen. In het voorjaar zal er zeker een nieuwe editie aan komen! Tegen de tijd dat alle vogels weer een ei leggen, houd dan de facebook pagina (Vrienden LO-Sport) van de stichting en de website www.fitforaction.nl in de gaten.

 
Naschrift redactie: één van de deelnemers aan de Ori-Trail schreef een verslag van haar allereerste deelname aan zo'n activiteit. Klik op de foto van de finishverslag om dit verslag te lezen.