Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
INSTRUCTEUR WERKEN OP HOOGTE
Door Mark van Spanje

 

Op 25-03-24 zijn we met 8 man gestart aan de 5 weken IWOH opleiding. In de eerste week hebben we vooral nieuwe onderdelen aangeleerd gekregen, die we daarna in de praktijk konden toepassen. Dit vond plaats in Amersfoort. Een eerste week met veel verschillende indrukken. Van IKT (Instructeur Klim Toren, red.) naar IWOH.


In week 2 en 3 zijn we op meerdere locaties in het land en buitenland actief geweest om verschillende inzichten te krijgen, verkenningen uit te voeren en te tekenen. Week 3 was voor de meesten een slijtageslag. Zowel voor de cursisten als voor de docenten. We werden getroffen door een virus. Alleen de 2 sterkste bleven volledig inzetbaar. Na week 3 hebben we ook afscheid moeten nemen van 1 persoon en gingen we met 7 man verder.


We hadden een leuke groep met cursisten. Veel verschillende persoonlijkheden en manieren van werken. Dit bracht leuke momenten met zich mee. Michael heeft 50% van de IWOH als een geoefende luiaard aan een balk in een dakconstructie gehangen, om 1,5 uur bezig te zijn met een mastworp (dit natuurlijk op zeer moeilijke locaties).
Jawi stootte tijdens de IWOH meer uit dan de afvalverwerking in Duiven. De meeste woorden die hij heeft uitgesproken waren 1tje op de lip. Nu even serieus: iedereen heeft 100% inzet getoond en wilde hard voor een ander werken. Het is niet voor niks dat de zin van onze IWOH ‘rinkel, rinkel, rinkel’ was.


Alle randvoorwaarden waren tijdens de opleiding smerig in de hand. Van slapen, vervoer en eten.
Je had in de avond genoeg tijd om dingen uit te werken of aan te passen. In die 5 weken voelde ik me net Picasso die wat probeert op het witte doek te krijgen. Soms word je midden in de nacht wakker en kom je erachter dat je wat bent vergeten te tekenen. Hop weer je bed uit, tekening aanpassen en weer terug je bed in. Ja, je bent er continu mee bezig.


Het was mooi om te zien dat de docenten met volle passie hun inzichten en oplossingen deelden. Dit werkte erg aanstekelijk. Of dit nu in de verkenningen, uitvoering of bij het opruimen was. Ze waren er niet te beroerd voor. Ik heb superveel geleerd in 5 weken. Aan het einde van de weken zat het emmertje goed vol. Nu zijn we start bekwaam, dus op naar mooie evenementen. Mannen bedankt.


Publicatiedatum: 31 mei 2024