Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


PROTESTEREN TEGEN UGM BESCHIKKING


Eerder verscheen op deze website al een bericht via Ruben Driever over het bezwaar maken tegen de UGM regeling. Nu komen ook Kees Meijll en Ronald Hagénus met informatieve berichten naar de LO&Sport achterban.

Beste oud-LO/Sportcollega's,

Het heeft mij behoorlijk verbaasd dat er tot nu toe zo weinig reuring binnen de groep (oud)LO/Sporters is, die tegen het einde van hun FLO aanlopen en straks genadeloos in het AOW-gat vallen...en dat moeten er toch tientallen zijn.
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ontvangen jullie vanaf je 65e jaar geen UGM uitkering meer, maar je pensioen, mogelijk aangevuld met een gedeeltelijke AOW compensatie.
In het beste geval ga je er vanaf je 65e verjaardag tot het bereiken van je AOW-leeftijd zo’n € 300,- netto per maand op achteruit, maar dat kan oplopen tot wel zo'n € 1000,- netto....
Er wordt door een aantal mensen, onder aanvoering van oud KM-officier Loek van den Heuvel, al een paar jaar hard gestreden om dit onrecht ongedaan te maken.
Het eindspel zal plaatsvinden op 8 december aanstaande.

Citaat uit de laatste update van Loek van den Heuvel in de Facebookgroep "Militairen met FLO": "De strijd is nog niet gestreden. Dit zeg ik niet voor niets. Achter de schermen speelt zich momenteel een bikkelhard gevecht af. Er wordt in politiek Den Haag gelobbyd, er wordt gewerkt, er wordt gezaagd en er wordt gezocht naar oplossingen. Toch moet ik u vragen het hier even mee te doen. Ik ben best op de hoogte van bepaalde zaken, maar het is niet verstandig daar nu over uit te wijden met het risico van totale mislukking.
Beste mensen ik zeg nu dat het nog nooit zo belangrijk is geweest om met zoveel mogelijk mensen naar Den Haag te komen op 8 december. Let wel, dit is slechts één drukmiddel. Laten zien dat ik niet slechts 500 man achter me heb staan, maar het twintigvoudige hiervan. Dus 10.000 man. Die kan ik niet allemaal bereiken en mijn middelen zijn beperkt. Maar het liefst heb ik dat daar wel 10.000 man staan op 8 december.

Niet realistisch weet ik ook wel. Maar ik ga u wel zeggen dat ik 1.000 man wel haalbaar vind. We moeten er moeite voor doen. Daarom stel ik voor dat iedereen 5 (oud collega’s) via mail of anderszins te benaderen en hen te vragen om op 8 december aanwezig te zijn Als ze daartoe bereid zijn, dan zet u ze op de lijst bij Jaco van Vliet. Om het aantal mensen op te voeren vraag ik u ook om sympathisanten zoals broers, vrienden, echtgenotes etc. mee te nemen. Ook deze mensen op de lijst bij Jaco. Het moeten meer dan 1.000 man zijn mensen. Van heel groot belang om de druk op te voeren. Wat we in Den Haag gaan doen is nog in ontwikkeling. Ruim van te voren wordt de Politiek al ingeseind dat er honderden (gewezen) militairen naar Den Haag zullen trekken. Door zorg van diverse oppositiepartijen zullen radio, TV zoals “een vandaag” NOS-journaal, omroepen worden uitgenodigd. Ook bekende dagbladen zullen aanwezig zijn.
Echt mensen, voor ons is D-day aangebroken.
8 December is het D-day en kom met zoveel mogelijk mensen", aldus Loek van den Heuvel."

Wil je meer weten over het AOW-gat defensie, meld je dan aan bij de facebook groep.


"Aan al het actief en post-actief dienend LO&Sportpersoneel:

Momenteel heeft u een AOW-gat tussen 65 en 67 jaar van meerdere honderden euro's.

Op 8 december 2016 wordt hierover in de Tweede Kamer gestemd. De laatste kans voor u om een bijdrage te leveren aan een gezamenlijk protest tegen dit onrecht wat u wordt aangedaan."

Meld je aan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdw_LOq3dDLRGimDRNPSQUB8tohi8Q2zmE_CK9Q1NetrwljJA/viewform?c=0&w=1