Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

FOTOCOLLAGE VAN ALLE LO&SPORT MISSIES
Door: Johan Bouman

Onderstaand mailbericht werd op donderdag 14 december door Johan Bouman verstuurd naar alle mailadressen die bij de stichting 'Vrienden van het dienstvak LO&Sport' bekend zijn.

Beste veteraan,

Ik denk dat er een heleboel Sportcollegae zijn die even raar opkijken dat ze via dit medium een mailtje van mij ontvangen. Sinds twee maanden werk ik, na anderhalf jaar FLO, weer voor 20 uur bij Defensie (op de NLDA in Breda), vandaar dit mailtje via de dienstmail.

Mijn onderstaande vraag aan jullie stel ik in het kader van mijn “nevenfunctie” als beheerder van de traditiezaal LO&Sport.

De periode tussen kerst-nieuwjaar ga ik gebruiken om de traditiezaal in gebouw Y weer eens te updaten. Een van de nieuwe items is het opnieuw zichtbaar maken dat het personeel van de LO&Sportorganisatie, sinds 1979, aan minimaal 23 missies heeft deelgenomen. Ik ben zo vrij om te denken dat er maar weinig eenheden zijn die aan zoveel missies hebben deelgenomen. Iets om eens extra bij stil te staan in onze traditiezaal. Het voornemen is dan ook om een grote fotocollage te maken met afbeeldingen van zoveel mogelijk verschillende missies (door LO&Sport personeel). Deze fotocollage krijgt een plaats in de traditiezaal 2.0. 

Rik van Trigt (rechts) in Libanon

Mijn vraag is de volgende:

Is het mogelijk dat ieder die aan één van de (onderstaande) missies heeft deelgenomen, één of meerdere foto’s (maximaal 3) van zijn missie mailt naar traditiezaal@hotmail.com ? Het liefst ook een foto waar je zelf op staat, maar de foto(s) mag ook een algemeen beeld geven van de betreffende missie. De foto’s zullen, aan de voorzijde, door mij voorzien worden van jouw (voor)naam en de naam van de missie (uiteraard moet je deze wel even vermelden in het mailtje). Alle foto’s tezamen worden in een programma gestopt die daar weer een collage van maakt. Het is de bedoeling dat er dan op 3 januari een collage van 200cm x 100cm geprint gaat worden (afspraak bij de drukker is al gemaakt).

Graag de foto(s) voor vrijdag 22 december mailen. Het zal natuurlijk top zijn als we van zoveel mogelijk “veteranen” foto’s mogen ontvangen. Uw missie leeft dan voort in onze traditiezaal ! 

Mocht het toevallig ook nog zijn dat je tastbare herinneringen van je missie hebt liggen die je wel aan de traditiezaal zou willen schenken, dan mogen deze natuurlijk altijd in Amersfoort bij Roy of Paul worden afgegeven.

Alvast bedankt voor jullie bijdrage.

Bart Haggeman (op de jeep) in Libanon


Missies na 1979 waaraan leden van het Dienstvak LO&Sport hebben deelgenomen;

1)        Unifil /DIC Libanon

2)        MFO Sinai

3)        IFOR Bosnië

4)        SFOR

5)        KFOR

6)        SFIR

7)        EUFOR

8)        ISAF TFE

9)        ISAF TFU

10)     UNPROFOR

11)     UNFICYP

12)     UNTSO

13)     MINUSMA

14)     Cie in de West Curaçao

15)     EFP Litouwen

16)     NTMI Irak

17)     UNAVEM Angola

18)     UNTAC Cambodja

19)     ACCLDET Verenigden Arabische Emiraten

20)     FSE Emiraten

21)     SSR Burundi

22)      UNMIS

23)      BMDTF Turkije