Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

VLAGINSTRUCTIE 4 MEI 2020

Door Jan Welling


Collega’s en oud-collega’s,

De tijd waarin Nederland (en de wereld) zich momenteel  bevindt vergt veel van ons allen. Normaal gesproken zouden we de komende tijd ook stilstaan bij hen die hun leven hebben gegeven voor de Vrede en Veiligheid waarin we nu leven.

Hoewel onze focus begrijpelijkerwijs bij de maatregelen rondom COVID-19 ligt mogen we, 4 mei 2020 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zeker niet omdat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren.En, hoewel aangepast en afgeschaald, gaan we dat ook niet doen!! De datum 4 mei 2020 zal mij waarschijnlijk altijd bij blijven als: DIE herdenking.

Van diverse kanten kreeg ik de vlaginstructie voor 4 mei 2020. Deze instructie is een aanwijzing van de regering en moet op alle hoofdgebouwen van de Rijksoverheid worden uitgevoerd.
Het staat ons, als individuen en burgers van NLD, vrij om deze instructie te volgen. Ik ga dat persoonlijk zeker doen!
Ik nodig jullie van harte uit dit ook te doen, zeker dit jaar.

De vlaginstructie voor 4 mei 2020, is afwijkend t.o.v. ‘normaal’, en luidt:

In verband met het feit dat de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op 4 mei 2020 vijfenzeventig jaar na 1945 plaatsvindt, is door het Ministerie van Algemene Zaken een afwijkende vlaginstructie uitgevaardigd. Defensie volgt deze instructie.
In afwijking van de algemene vlaginstructie voor 4 mei (vlag halfstok van 18.00 tot zonsondergang), is de vlaginstructie op maandag 4 mei 2020 om van zonsopkomst tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te voeren van alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid in Nederland.

Publicatiedatum: 29 april 2020