Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

 


Door Paul Lindeboom

Zoals je eerder ook al kon lezen in de aftrap van 2023, blijf ik als hoofdredacteur verheugd over de populariteit van FFA.nl (turbotaal voor www.fitforaction.nl). Voor de zoveelste keer in successie zien we dat de totale lezersaantallen stijgen. Wat aan de ene kant logisch is, want het archief blijft grotendeels intact – ik schoon slechts de artikelen op die niet of nauwelijks gelezen worden, dus summier - en elk jaar komen er ongeveer 150 artikelen bij.


Instructeur John
Met het archief heb ik al een mooi bruggetje want oudere artikelen blijven zeer de moeite waard, met de twee jaar oude artikelen over Kamp van Koningsbrugge voorop.  Het interview met onze eigen instructeur John (Soekhradj) is liefst bijna 2000 keer gelezen, ondanks gepubliceerd eind 2020. Die serie blijft onverminderd populair, ook al is dit de eerste jaargang waarnaar ik zelf voor het eerst niet naar gekeken heeft. Beetje BN-ers vermoeidheid.

Decembermoorden
Maar ook nog oudere artikelen uit 2015-2016 uit onze serie over het 40-jarig bestaan blijven in trek. Dit jaar het onstaan van onze O&T-groep in Bad Reichenhall – de mannen van Eelke Hogenhout zitten inmiddels al een paar jaar in Fritz am Sand (FAS)-  voorop, met kort daarachter Leen Pfrommer en Desi Bouterse. Waarvan ik slechts die laatste verklaarbaar vind vanwege de urgentie in het nieuws  over de hogere beroepen in de rechtszaken over de Decembermoorden.
Ook eerdere afleveringen in de serie De Pen, hulde aan André Wijnberger over diens initiatief, blijven tot de verbeelding spreken. Oud-collega’s Ramon Tromp (nu KMAR) en Jan-Piet Bosma (FLO) waren in 2022 grote hits.


Dienstvakzaken
Maar de echte aandacht gaat natuurlijk uit naar artikelen die we het afgelopen jaar het levenslicht lieten zien schijnen. De grootste aandacht ging uit naar de Commando-overdracht van Jeroen Velders aan Pieter van der Peet – ik besef dat mijn keuze voor het woord ‘schijnen’ misschien lullig kan overkomen bij al mijn collega’s die zeer lang in de stromende regen en zuidwester stonden – maar dat waren in mijn beleving vooral woorden om bij het foto-album van Johan Bouman uit te komen. Maar 1811 hits is allerminst een lullig getal.
Een verslag van de Dienstvakdag op 15 september jl. was in dit geval een goede tweede met 730 kijkers. En de Golfdag toch nog een keurige podiumplek. Wie zou al die verslagen toch geschreven hebben???? {Geluid van applaus zwelt minutenlang aan….}


Persoonlijke interviews
Wat als een paal boven water uitsteekt, is dat de ‘human interest’ op onze website zeer hoog scoort. Feitelijk een bijvangst van de Dienstvakzaken hierboven genoemd. Uit het oog is bij ons dus echt niet uit het hart. De interviews met Richard van der Meulen (75 jaar oud en een supervrijwilliger in Friesland), Kim van Waversveld (boek geschreven over rijstvasten) en Martijn Krabshuis (overgestapt naar een civiele leefstijlfunctie) waren vorig jaar zeer populair.


Totaalplaatje
Heb je interesse om de lezersaantallen te zien van een artikel of interview waarin jij een (hoofd)rol speelde, klik dan hier om de bijlage in te kijken met het totaalplaatje van afgelopen jaar. Correctie, succesjaar.

Publicatiedatum: 06 januari 2023