Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

THE BATTLE 2019

Door Jasper Schout

Wat ooit begon onder oud C-LO&Sportorganisatie Nico Spreij met een uitdaging voor een potje voetbal is inmiddels met de 15e editie uitgegroeid tot een volwaardige ‘Battle’. Het jaarlijkse treffen tussen TGTF en de sectie OTK van de LO&S benadrukt de goede banden tussen beide organisaties en biedt ruimte voor wat sportieve rivaliteit.

De organisatie lag dit jaar in Amersfoort. Het thema ‘Middeleeuwen’ bracht 3 onderdelen met zich mee; schermen, boogschieten en paardrijden. Bij het schermen werden er 4 equipe-ontmoetingen afgewerkt, waarbij de LO&S over een iets beter tactisch plan bleek te beschikken en daardoor met 3:1 wist te winnen. Het boogschieten viel daarentegen ten prooi aan het team van TGTF. Bij een 1:1 stand in onderdelen moest de beslissing dus vallen bij de manege. Na een demo van het ringsteken met echt paard verschilden de reacties tussen opgelucht en teleurgesteld toen bleek dat zij het onderdeel geblinddoekt en op een hobbelpaard af moesten leggen. Tijdens dit steekspel in duo’s wist de LO&Sportorganisatie met de winst aan de haal te gaan en daarmee werd de battle uiteindelijk in het voordeel van de LO&Sportorganisatie beslist.


Bij de prijsuitreiking ontving waarnemend H-OTK Hein van der Made de wisselbokaal uit handen van C-LO&Sportorganisatie Jeroen Velders. Aangezien Hein over enkele maanden de overstap maakt naar ‘de tegenpartij’ als H-TGTF neemt hij de bokaal mee en is TGTF volgend jaar weer gastheer in deze ontmoeting.

Publicatiedatum: 17 december 2019