Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

VACATURE SPORTDOCENT SCALDA

Door Michel Buijck

Michel Buijck is een oud-collega van ons (LO&Sportgroep EVN, Roosendaal), een begenadigd trailrunner in het Salomons team – Michel staat veelvuldig op een van de drie podiumplaatsen en op 17 maart 2017 hadden we een interview met hem vanwege de eerste keer een trailrun op onze Sportkalender – én hij is docent op Scalda. Vanuit die hoedanigheid benaderde hij de redactie vanwege de onderstaande vacaturemelding.


Met ingang van het nieuwe schooljaar 2019-2020 ontstaat binnen het College voor Uniformberoepen op locatie Middelburg de vacature voor een Docent LB Sport (1,0 fte).

De functie:
Als docent verzorg je het onderwijsproces in al zijn facetten. Je geeft zowel theorie- als praktijklessen. Daarnaast heb je een taak als mentor/begeleider van studenten en ben je actief in het ontwikkelen van lesstof en het vernieuwen van het onderwijs, zowel inhoudelijk als qua methode.

Wat vragen we van je?

  • een afgeronde opleiding academie lichamelijke opvoeding of bereid zijn deze te behalen;
  • recente en relevante praktijkervaring in het vakgebied (sportinstructeur defensie);
  • theoretische en praktische vakinhoudelijke, vakdidactische en pedagogische kennis en vaardigheden;
  • vaardigheid in het motiveren en begeleiden van studenten;
  • aantoonbare affiniteit met jongeren vanaf 16 jaar en ouder;
  • vaardigheid in het toepassen van diverse didactische methoden en technieken;
  • goede ICT-vaardigheden;
  • hbo werk- en denkniveau.

Daarnaast vragen we de volgende competenties: interpersoonlijk, pedagogisch, vakinhoud en didactiek, organisatorisch, samenwerken met collega's, samenwerken met omgeving, reflectie en ontwikkeling, klantgericht, integriteit en flexibiliteit.

Wat bieden we je?
De functie is conform het functieprofiel docent LB en wordt gewaardeerd in functieschaal LB (min. € 2.820,00 / max. € 4.218,00). Salaris en overige voorwaarden zijn conform cao mbo.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract voor een jaar. Na deze periode kan, bij goed functioneren en voldoende formatieruimte, het contract verlengd worden dan wel een benoeming voor onbepaalde tijd in deze functie volgen.

Solliciteren?
Heb je interesse, klik dan hier voor nadere informatie en (eventueel) digitaal solliciteren. Uiterlijke reactiedatum is 12 augustus, de sollicitatiegesprekken vinden plaats op 15 augustus.

Publicatiedatum: 08 juli 2019