Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
PR PROJECT LO&SPORTGROEP ORANJEKAZERNE
Door Michiel Twigt

 

De hindernisbaan is de nieuwe Gangsta Paradise

Namens de Persvoorlichting (DCO, Directie Communicatie, red.), zijn wij (AMC) gevraagd om medewerking te verlenen met een samenwerkingsverzoek vanuit het hiphop duo Ocho en Ibs. Vanuit Defensie zien wij in deze samenwerking mogelijkheden om onze zichtbaarheid binnen een specifieke doelgroep te vergroten. Het is een doelgroep waarin veel potentieel arbeidscapaciteit zit en het is een groep die wij momenteel nog onvoldoende bereikt hebben. Dit duo, dat d.m.v. veel media tal van aandacht genereert bij deze doelgroep, sluit qua boodschap die zij uitdragen en willen meegeven naadloos aan bij onze huidige marketing campagne ‘Generatie D’, en is ook tevens de doelgroep die wij hiermee in de toekomst proberen en verwachten te bereiken, en ook ligt in de lijn van de aanstellingsbehoefte binnen het thema D&I.

Competitieve duo's
Donderdag 10 november heeft de eerst kennismaking en brainstorm sessie plaats gevonden en daar uit zijn enkele ideeën naar voren gekomen. Het gaat primair om een online serie van 3 afleveringen, waarbij in elke aflevering één van de volgende hierna te noemen 3 thema’s centraal staan; Fysiek / Mindset / Teamwork. Binnen elk van deze thema’s neemt ons duo het op tegen een andere duo en word er ook een competitief element aan toegevoegd.
Tijdens de door ons besproken en gekozen activiteiten, die wij het meest geschikt achten; de hindernisbaan, de klimtoren en de Survivalbaan, zouden wij deze 3 thema’s aan bod willen laten komen.

Fysiek
Woensdag 16 november waren de eerste opnames en zijn wij gestart met de activiteit: de Survivalbaan. De challenge hierbij was d.m.v. een combinatie training, dat zij fysiek, en met kracht en uithoudingsvermogen, de strijd aangingen met elkaar. Het was een leuke wedstrijd waarbij  mooie beelden zijn geschoten van het nemen van hindernissen, tevens waren er onderweg wat mentale triggers uitgezet, waardoor het aspect doorzettingsvermogen mooi naar voren kwam.
Maar wat een baasjes zijn die Hip Hop lui zeg; ze kwamen uiteraard allemaal te laat aan op de set haha…., wij zijn de hele ochtend bezig geweest om dit onderdeel goed op film te krijgen.


Mindset

Het middagblok bestond uit de klimtoren, waarbij het thema mindset aan de orde kwam, en zijn wij begonnen met een mentale warming-up: ladder springen.
Daarna was de challenge, de top-rope ladder beklimmen naar 20mtr met de snelst gehaalde tijd.
De verliezers challenge bestond uit: lopen over de evenwichtsbalk en ook hierbij kwamen weer mooie beelden, die natuurlijk vastgelegd werden, en waarin goed te zien was, hoe stoer of sterk je ook denkt te zijn; hier kom je er wel achter dat ook echt iedereen een angst heeft, HEEEERLIJK!!!!


Teamwork

Donderdag 17 november waren dan de opnames bij de Hindernisbaan op Groot-Heidekamp (GHK) met als thema teamwork. De challenge daar was het nemen van hindernissen K-UHV en samenwerken met buddy’s d.m.v. materiaal meenemen over deze hindernissen en PT buddy opdrachten uitvoeren onderweg.
En wederom waren de deelnemers weer eens te laat, leren het ook nooit denk ik, hahaha! Want tijd is tijd bij ons, of nie??


Al met al waren de challenges zeer geslaagd, met veel leuke en de meest hilarische momenten, waarbij er echt  mooie beelden van zijn geschoten. Ben benieuwd naar het eind resultaat, en zodra deze bekend is laat ik het jullie zeker weten en zien!!


Recente media aandacht voor Ocho en Ibs:
- https://tinyurl.com/2wxv59da
- https://www.parool.nl/kunst-media/hiphopduo


Publicatiedatum: 19 november 2022