Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

HEB JE JE BANDJE NOG?

Door Femke Brinkhorst

Op sportgebied is het een bijzonder jaar. Niet slechts werden in het eerste deel van 2020 alle wedstrijden afgelast, de vaste locatie van het schaatsen, de triathlon en de obstacle run – FlevOnice in Biddinghuizen – ging ook nog eens failliet. De aangewezen organisatoren, de LO&Sportgroep PMK uit Wezep, weken daarom uit naar de terreinen van de Oranjekazerne en Groot-Heidekamp toen de Sportcommissie weer een (beperkte) Sportkalender mocht opstellen en onder RIVM-voorwaarden wedstrijden organiseren. Femke Brinkhorst, sportinstructeur op de Genm Kootkazerne, brengt verslag uit van deze bijzondere wedstrijd, waarbij de kreet op de finish van de aanwezige collega’s steevast “heb je je bandje nog” luidde.

Voorstellen
Mijn naam is Femke Brinkhorst (sportinstructeur in Garderen) en samen met Jan-Alexander Heins (IBT- en sportinstructeur in Apeldoorn), ook wel Heins genoemd, hebben wij deelgenomen aan de Obstacle Run in Schaarsbergen.

Ontmoeting
Twee jaar geleden, tijdens mijn VTO-opleiding, heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de Obstacle Run in Biddinghuizen. Wij waren toen voorlopers, zoals dat tegenwoordig nog steeds word gedaan. Ik was toen erg enthousiast over het parcours en de uitdagende obstakels die erin zaten.

Tijdens een afscheid van een collega in Garderen (november 2019) werd Heins uitgenodigd i.v.m. de goede contacten die zij met elkaar hebben en hebben gehad als collega’s. Dit was mijn eerste kennismaking met Heins. Wij raakten aan de praat en al snel kwam het onderwerp over Obstacle Runs. Met hier en daar wat alcoholische versnaperingen hadden we een afspraak gemaakt om samen deel te nemen aan een Obstacle Run. Niet wetende dat afspraak = afspraak bij Heins!

Augustus 2020 kreeg ik een mail van Heins en inderdaad: hij was onze afspraak niet vergeten. Zodoende hebben wij ons ingeschreven en stonden wij 9 september 2020 om 10:30 uur aan de START.

Obstacle Run en Covid-19
Het zijn nog steeds rare tijden met Covid-19 rondzwevend op deze aardbodem. Dit betekent dat dit gevolgen heeft voor de organisatie van velen sportkalender activiteiten. De Obstacle Run is één van de eerste activiteiten van de sportkalender en heeft maatregelen getroffen om met Covid-19 juist om te gaan. Een aantal voorbeelden zijn dat er geen gelegenheid was om te douchen, pas 30 minuten vooraf melden bij het wedstrijdsecretariaat en na afloop het verzoek om gelijk naar huis te gaan.

Obstacle Run, de wedstrijd
De route was 10km lang met  49 obstakels. Het was een onverharde en verharde route met diverse obstakels die wij zijn tegengekomen. Een aantal voorbeelden van de obstakels waren: over schotten heen springen, kruipen onder camouflagenetten, apenhang, catcrawl, van band naar band en nog veel meer. Afsluitend natuurlijk met een waterobstakel. De route was duidelijk aangegeven met rood-wit lint. Bij vele obstakels werd er nauwkeurig gelet op de uitvoering en werd de uitleg van de desbetreffende obstakel met enthousiasme uitgelegd door een jurylid. Na binnenkomst kregen wij een lunchpakket, bidon en werd ons verzocht naar huis te gaan. Dat was misschien ook wel het grootste verschil met deze Covid-19 omstandigheden. Iets minder sfeer bij de finish en er was geen prijsuitreiking maar dat mocht de pret niet drukken!


Ik heb een leuk evenement meegemaakt en wil graag alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben hartelijk danken.

Publicatiedatum: 11 september 2020.

Naschrift redactie: op deze pagina van de Sportcommissie kun je de uitslag bekijken.