Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

E-SPORTS INTRO

Door Youri van Uden


Voor ons LO&Sporters bestaat een groot deel van onze dag uit sport. Naast het trainen van fysieke fitheid, begeleiden en instrueren wij ook anderen hierin. De drive om eigen grenzen en die van anderen te ontdekken en te verleggen, is één van de mooiste dingen die er zijn. Sport is voor ons een deel van het leven geworden.


Naast dat wij (echte) sport kennen, hoor je sommige mensen ook wel zeggen: “de enige sport die ik ken is ‘transport’ “. Maar nu wordt er ruimte gemaakt voor een nieuwe versie hiervan. Namelijk E-sports (Electronic sports). Ook wel bekend als ‘gamen’.
Een nieuwe digitale wereld die zich in dit technische tijdperk snel verspreid.
Online op het internet een spelletje spelen tegen andere mensen via je computer, console of tegenwoordig zelfs telefoon. De meeste mensen ontkomen er niet meer aan en doen er op hun eigen manier aan mee. Zo ook Defensie.

Defensie is er achter gekomen dat E-sports steeds populairder worden en besloot aan deze nieuwe wereld deel te nemen. Zo hebben zij in de laatste maanden een traject opgestart om een eigen E-sports team te gaan vormen voor een specifieke game, genaamd Counterstrike. Counterstrike is een tactische shooter waarbij er in teams van 5 tegen 5 gespeeld wordt. Het hoofddoel van Defensie is om meer naamsbekendheid te krijgen en tevens een verbetering binnen de werving en selectie. Dit wil Defensie behalen door aan grootschalige toernooien mee te doen en hierbij een goed resultaat neer te zetten.

In het voortraject zijn er selectierondes geweest om de 10 beste spelers te selecteren.
Deze selectierondes bestonden uit meerdere momenten waarin alle deelnemers het tegen elkaar opnamen in een strijd om er als 1 van de beste 10 uit te komen. En nu zit ik in het E-sports team van Counterstrike.

Momenteel zitten we in de opstartfase en is het team net geformeerd. We hebben een eerste fotoshoot gehad en er gaan nog meer film/foto schietdagen komen. Tevens zullen wij in Oktober ons eerste grote toernooi spelen in Rotterdam, genaamd ‘Dreamhack’. Dit is een toernooi waarin verschillende games worden gespeeld, en wij als Defensie met Counterstrike zullen deelnemen. Na dit toernooi zal ik een wedstrijdverslag plaatsen met daarbij de resultaten en ervaringen.

Gamen is naast mijn andere sporten ook een hobby. Om in een team uit te komen voor de baas leek mij een leuke uitdaging en wellicht een mooie start van iets nieuws.
Het is leuk om te horen dat anderen het ook meer gaan toejuichen. Ik ben van mening dat deze nieuwe tak van sport meer deel uit gaat maken van ons dagelijks leven, gezien de groei die het momenteel doormaakt.

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt door dit artikel, dan kun je ons binnenkort vinden op verschillende social media. Vooralsnog zijn wij gedurende onze trainingen te vinden op Twitch, en later op andere platformen als Youtube en Facebook.

Publicatiedatum: 20 juli 2020.