Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

(RUIM) 1 JAAR LATER
Door: Paul Lindeboom

In de afgelopen 1,5 jaar hebben we op www.fitforaction.nl afscheid genomen van een flink aantal collega’s, zoals Ton Wessel, Ronald Tielemans, Martijn Krabshuis, Rik Wolting, Anthony de Miranda, Brugt Bergsma, Tom van der Zanden en Wil Alards. In dat afscheid blikten we vooral terug op de achterliggende carrière, waardoor het idee ontstond om hen te vragen hoe het nieuwe leven vorm gekregen heeft. We ontvingen de onderstaande reacties.

Ronald Tielemans
“Ja bulk aan vrije tijd....went snel, moet ik zeggen. Is wel lekker om overal meer tijd voor te hebben.  Ik was altijd 55 tot 60 uur bezig in de week, altijd alles op uur en tijd plannen en anderen die je agenda bepaalden.
Ik wist: daar wil ik merendeels vanaf. Mijn plannen waren om veel te gaan reizen en dat hebben we ook gedaan en blijven we ook doen. Aalthans, als de vliegtuigmaatschappijen meewerken.
Ben sinds juni 2022 ook gestopt als hoofdtrainer in de voetballerij.
Wat doe ik dan wel? Buurtsportcoach voor 24 uur in de gemeente Asten, waarbij ik eigenlijk 24 uur bij de voetbalclub bezig ben. Kan hier zelf mijn tijden indelen en regelmatig op vakantie, dat was mijn enige voorwaarde. Ik heb het erg goed naar mijn zin in die functie.
Verder lekker tijd doorbrengen met (klein)kinderen. En zelf wat MTB’n en een paar keer per week naar de sportschool. Tussendoor ook wat contacten onderhouden met oud-collega's.”

Martijn Krabshuis
“Op 1 februari was het precies een jaar geleden dat ik defensie heb verlaten. De tijd is omgevlogen, ik mis de omgangsvormen met elkaar wel eens maar heb nog geen moment spijt gehad.
Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest om de leefstijlcoach bij fysiotherapiepraktijk ZorgSaam te implementeren. De fysiotherapeuten gaan nu anders het gesprek aan met de patiënten. We kijken naar positieve gezondheid en de 6 dimensies. We zien dat de patiënten de regie weer terugkrijgen over eigen gezondheid.
Samen met onze leefstijl werkgroep begeleiden wij 7 groepen voor de gecombineerde leefstijl interventie BeweegKuur.  Drie keer in de week mag ik nog de sportinstructeur uithangen. Vol enthousiasme mag ik mensen in een groep of individueel uitdagen.
Wij zijn onlangs benaderd door een bedrijf dat goed werkgeverschap ook hoog in het vaandel heeft staan. Aankomende 2 jaar mag ik het bedrijf ondersteunen naar langdurige gedragsverandering bij het personeel.
Ik heb een mooie uitdagende baan ervoor teruggekregen waar ik zelf ook nog verder in kan groeien. Stap voor stap naar datgene wat je écht nodig hebt.”


Deze tekst past u aan door erop te klikken.