Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DE (4 EN 8) MIJLEN VAN MELVYN
Door Paul Lindeboom

Melvyn (uiterst links) samen met Arjen Robben en Erben Wennemars

Jullie hoofdredacteur is niet persoonlijk actief op Facebook, je mag het dus best een groot toeval noemen dat afgelopen zondagavond een bericht van Melvyn Albers gespot werd. Alhoewel, het was feitelijk meer de hierbovenstaande foto die opviel, uiteraard vanwege de aanwezigheid van Arjen Robben en Erben Wennemars. Sportmannen die alom gewaardeerd en geprezen werden. Ook nu nog na hun actieve sportcarrière. Na ampele overwegingen toch maar eens contact opgenomen met Melvyn, die bij naspeuring meer in de hardloopwereld betekent dan zomaar een foto met een paar BN-ers.

Op je Facebookpagina zag ik een groepsfoto (voor of na afloop) van de 4 mijl van Groningen. Samen met Arjen Robben en Erben Wennemars. Hoe ben jij in dit fameuze gezelschap terecht gekomen?
De foto was na afloop van de 4 mijl van Groningen. Waarbij we vooraf samen zijn gekomen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur (het goede doel). Het Jeugdfonds maakt mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met sportieve of creatieve activiteiten. Met het geld wat wij hebben ingezameld (ditmaal voor de Charity Run) betaalt het Jeugdfonds een lidmaatschap of contributie en eventueel de benodigde middelen zoals voetbalkleding of dansschoenen.
Een van de sport ambassadeurs is Erben Wennemars. Arjen Robben is ambassadeur van stichting FC Groningen. Zo zijn er veel (ex)topsporters, coaches, BN'ers, etc. die zich inzetten als ambassadeur voor het Jeugdfonds zodat zij meer aandacht en bekendheid krijgen.
Bij veel evenementen, waar het Jeugdfonds betrokken is en waarvan de 4 mijl van Groningen er één is, proberen zij zich in te zetten voor het goede doel en deel te nemen. Net als voor een ieder zijn Robben en Wennemars voor mij ook helden. Mijn buurjongen op de foto is ook een voetballer en wou graag op de foto met deze helden. Dus dat hebben we toen gedaan.


Waarom de 4 mijl van Groningen? Omdat Robben daar woont of heb je er zelf ook een relatie mee?
Drie jaar geleden verhuisde ik samen met mijn vrouw en twee jonge kinderen naar Emmeloord, zodat ik minder ver hoef te reizen om bij mijn gezin te zijn. Maar ik ben een geboren Groninger net als Arjen Robben. Voor ons is de 4 mijl van Groningen een thuisrace.

Hoe is jullie estafette gegaan en met name je eigen wedstrijddeel?
Alle deelnemers voor de Charity Run inclusief Arjen Robben, Erben Wennemars, alle andere vijftig deelnemers en ik hebben individueel meegedaan tijdens de 4 mijl van Groningen. Zelf wou ik sneller lopen dan vorig jaar (26:59). Het liefst wou ik de 4 mijl lopen in 24 minuten. Uiteindelijk ben ik tevreden met een PR van 25:13 waar nog steeds veel ruimte voor verbetering is.

Het parcours? Dat loopt van Haren naar de binnenstad van Groningen en eindigt op de Vismarkt. In het begin zijn er twee bochten naar rechts en dan is het een lange weg naar de winkelstraat (de van Monopoly bekende Herenstraat). Op het einde ga je nog een keer links voor het laatste stuk richting de Vismarkt.


Je bent sowieso sterk in hardloopland ingebed want je maakt onderdeel uit van de in Flevoland prestigieuze Fish-Potato-Run. De hardloopwedstrijd in lijn van Urk (fish) naar Emmeloord (potato). Hoe kom je daarin terecht en wat is je functie?
In 2022 kwam de organisatie van de FPR met een oproep dat zij dringend vrijwilligers nodig hadden voor het hardloop evenement van de polder, omdat het organiseren van de FPR met weinig commissieleden veel druk oplevert.
Zodra ik de oproep zag, heb ik gebeld en mij aangemeld bij de voorzitter (Hugo Jongejan) van de commissie.
Bij de eerste vergadering in januari 2023 hebben wij kennisgemaakt met oude en veel nieuwe commissie leden inclusief mijzelf. Hierin werden de taken en verantwoordelijkheden uitgebreid verteld en ook gelijk verdeeld (als je ergens interesse in had) en anders had je nog even tijd om erover na te denken. Uiteindelijk ben ik met drie anderen in de sponsorcommissie beland, waarin we nauw samenwerken met de voorzitter.
Wij zijn verantwoordelijk voor het werven en de belangen van de sponsoren. Want het organiseren van de fish potato run kan niet zonder de hulp van onze sponsoren.


Hoe is jouw eerste editie in de FPR verlopen?
In het begin vond ik het heel lastig om mijn plek te vinden binnen de commissie. Veel commissie leden kenden elkaar al en voor mij was alles nieuw. De nauwe contacten met de sponsoren (Emmeloord en Urk vooral) en namen van de sponsoren waren binnen de sponsorcommissie al erg bekend. Voor mij was dit allemaal onbekend en daardoor moest ik veel vragen stellen en interesse tonen om mijn bijdrage te kunnen leveren en sponsoren te benaderen.
Uiteindelijk hebben de leden binnen de sponsorcommissie mij goed geholpen hierbij. Zelf heb ik best wel wat sponsoren benaderd en binnengehaald (zelfs een nieuwe hoofdsponsor). Heb initiatief getoond als er zaken geregeld of gedaan moesten worden voor de FPR, denk bijvoorbeeld aan het organiseren en uitvoeren van een sportquiz tijdens het sponsor diner, het inladen, opbouwen en aansturen tijdens de start op Urk voor de kids run en 8EM en natuurlijk de nazorg van het evenement.
Uiteindelijk hebben we met bijna 50% meer een sponsor record aangetikt ten opzichte van vorig jaar. Dus mijn eerste editie is zeer geslaagd geweest. Iedereen heeft zijn eigen taak binnen de commissie erg goed uitgevoerd waardoor er weer een prachtige editie is neergezet.


Melvyn in actie tijdens een van de edities van de Fish-Potato-Run

Publicatiedatum: 11 oktober 2023