Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DBBO VACATURE REGIO  NOORD

Door Claudia van Kleeff

Beste LO&Sport Collega’s,

Mijn naam is Claudia van Kleeff, coördinator Team IBT DBBO regio Noord.

Wellicht hebben een aantal van jullie al vernomen dat er een functie als IBT trainer binnen mijn team vrijkomt.  Ferry v/d Bend gaat weer terug naar LO&Sport omdat zijn maximale periode van bijna 5 jaar er opzit. Na een hele mooie tijd bij ons, gaat hij nu ruimte maken voor een andere sportcollega in ons team.  

Graag willen Ferry, Ronald Dohmen en ik jullie wat meer informatie geven over deze functie. Wij komen alle drie vanuit de LO&Sportorganisatie, en willen jullie attenderen op deze leuke kans! Wij vinden het belangrijk om jullie wat meer beeld en geluid te geven bij deze functie, het is nog relatief onbekend wat wij allemaal doen, op deze wijze kunnen we dat een beetje wegnemen.

Met ons kleine team van 8 man geven wij in de hele Regio-Noord les aan ongeveer 500 bewakers. Oefengebieden waarin wij o.a. lesgeven: Schieten,  Aanhoudings-en zelfverdedigingstechnieken, Geweldsinstructie (het juridische aspect) en SGO (Situationeel Gericht Optreden).  Met als doel het bewaken en beveiligen van de TBB’s (Te Beschermen Belangen) van Defensie. Onze mensen zijn vuurwapendragend.

We werken zoveel mogelijk met het ‘train as you fight’ principe.

Fotobijschrift: SGO Casus waarbij een niet meewerkende verdachte wordt aangehouden. Wij werken middels het fixeren, controleren, boeien principe, zoals ook bij de Nationale politie wordt toegepast.

Daarnaast geven we ook EHBO- en theorieles. Geweldsinstructie, visitatie, C2000. Een uiteenlopend pakket van werkzaamheden. Doordat we veel vrijheid hebben in de regio, kunnen we onze creativiteit goed inzetten. We blijven pionieren en delen ons enthousiasme en kennis met elkaar. De sfeer in ons team is prettig en we staan open voor elkaar, dat vergroot het leerrendement.

Fotobijschrift: Theorieles C2000.Dit betrof een 2- daagse opleiding voor onze groene collega’s van 11 Luchtmobiele Brigade. Deze opleiding werd door ons verzorgd t.b.v. eventuele steunverlening tijdens de Coronacrisis.

Onze persoonlijke missie is om meer vitaliteit binnen DBBO te brengen, er wordt nog weinig gedaan aan fitheid binnen deze organisatie, daar valt nog veel te winnen. Wij maken de lessen dan ook steeds dynamischer, meer naar buiten, meer bewegen en oog voor een gezonde lifestyle. Het is even nieuw en wennen  maar het wordt goed ontvangen. Dit is wat DBBO nodig heeft, vinden wij, dus daar gaan wij gewoon voor!

Dit is ook wat ik zoek in de nieuwe collega die ons gaat versterken. Een positieve kracht die graag meehelpt onze missie te volbrengen, en net als wij wel houdt van een mooie uitdaging!

Wij werken in ‘t Harde, Havelte, Harskamp, Schaarsbergen en soms ga je het gebied in om te trainen op locatie. Ook verzorgen wij opleidingen voor onze nieuwe collega’s, daarin zijn we ook een nieuwe weg ingeslagen, we gaan voor een fit DBBO!

Als je interesse hebt en meer info wilt hebben over deze functie, mail of bel ons eens, we staan je graag te woord.

Sluitingsdatum: 25 september

Bend, FC, van der, SM, DOSCO/DFLB/DBBO/REGIO NRD/REGIO STAF FC.vd.Bend@mindef.nl

Kleeff, C, van, DOSCO/DFLB/DBBO/REGIO NRD/REGIO STAF C.v.Kleeff.01@mindef.nl

Dohmen, RFAC, DOSCO/DFLB/DBBO/REGIO NRD/BEVG HVLT/STAF BEVG RFAC.Dohmen@mindef.nl

Publicatiedatum: 17 augustus 2020