Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


NMK ORIËNTEREN 2016
Door: Leandro de Neef

Na het lopen van de halve marathon van Eindhoven afgelopen zondag 09 oktober stond er vandaag, woensdag 12 oktober, alweer een nieuwe uitdaging te wachten! Het NMK oriënteren!  

42BLJ
Na ruim 7 jaar bij 42 BLJ volg ik sinds februari 2016 het MBO-4 Sport & Bewegen bij de LO&Sportgroep RVS in Oirschot.
Na eerder bij diverse sportprojecten dicht bij de organisatie gestaan te hebben, nam ik nu een kijkje in de keuken bij de organisatie van het NMK Oriënteren.

Parcours
Het parcours was weggezet op de Ossendrechtse heide, met posten verspreid over een totaal van 6,8km voor de senioren. Vanaf de start in het bos leidde het parcours de deelnemers onder andere door de bossen, door het losse zand en midden over de hei om uiteindelijk te finishen in de bossen.
Met finishtijden van rond het uur werd er absoluut gestreden door de deelnemers.
Uiteindelijk waren er nog behoorlijke tijdsverschillen tussen de finishers, maar gezien het lastige parcours van vandaag is dit te begrijpen.


Organisatie
Vandaag heb ik een organisatie gezien dat er vanaf aankomst strak uitzag.
Bij binnenkomst zag ik gelijk dat er een organisatie stond waar aandacht aan was besteed, alles was klaargezet, deelnemers werden hartelijk ontvangen en er hing een goede, ontspannen sfeer.

Kompas
Vandaag was het voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan het NMK Oriënteren.
In een omgeving die ik niet ken en door omstandigheden zonder kompas werd ik vandaag aardig geprikkeld.
De punten waren soms knap lastig te vinden in de bossen, en zeker midden op de hei was het opletten geblazen, aangezien daar ook het parcours van de dames route langs liep.
Met vermoeide benen kijk ik terug op een mooie en leerzame dag.
Zonder kompas is het vrij lastig doorsteken maar dat hoop ik de volgende editie goed te maken.

Tot slot maak ik een diepe buiging voor de winnaars van vandaag. Dat de winnaar in de S categorie van vandaag binnen kwam in een tijd van 00:48:28 is echt een knappe prestatie.

Naschrift redactie: op de website van onze Sportcommissie kun je de volledige uitslag en een fotoalbum bekijken. Publicatiedatum: 14 oktober 2016

.