Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 AFSCHEIDSTOERNOOI JOHAN BOUMAN

Door : Paul Lindeboom i.s.m Marco Fekkes

Er zijn niet zoveel militairen die een dag voor hun FLO-receptie nog actief deel kunnen nemen aan een intensief sportevenement. Ruim de 57 jaar gepasseerd flikte Johan Bouman dat nog met een deelname aan het NMK Volleybal 2016 in Zutphen.

In het dagelijks leven is Johan overigens ook nog steeds behoorlijk actief en speelt hij elke week bij zijn eigen volleybalvereniging in Harderwijk. Tussen vooral heel veel jonkies speelt hij nog steeds op een redelijk niveau in de tweede klasse en is nog lang niet afgedaald naar het niveau van camping- of bejaardenvolleybal.

Wereldkampioen
Over niveau gesproken, je zou bijna vergeten dat mede door de bezielende inspiratie van Johan als chef d'equipe en zijn scherpe analytische vermogen (en natuurlijk Hans Verstappen als trainer/coach) het militaire dames volleybalteam in 2002 wereldkampioen werd in Constanza, Roemenië.

Op woensdag 17 februari ging het dikke militaire volleybalboek dan toch echt sluiten. In het team van OTCMAN werd Johan o.a. bijgestaan door Marco Fekkes, die door toedoen van Johan zijn eerste stappen in het militaire volleybal zette ten tijde van hun gezamenlijke plaatsing bij de LO/Sportgroep Kromhoutkazerne, waar Johan toentertijd planner was. Marco doet hieronder kort verslag van hun gezamenlijk laatste wedstrijden.

De laatste wedstrijden
Marco: "Het zal je laatste werkdag maar zijn. Deelnemen aan het KL kampioenschap volleybal en tweede worden. Zo zag de dag van Kap Johan Bouman eruit.

Het werd door veel collega’s benoemd gister in sporthal in Zutphen: “Nog een keer Johan”. Zelfs in het veld toen Johan de allereerste service speelde, was de scheidsrechter niet te beroerd de service af te fluiten en hem veel plezier te wensen op zijn laatste werkdag. Kortom, het was een drukke dag. Niet alleen in het veld om de medespelers te voorzien van een set-up maar ook zeker “kletsen“ met al die collega’s die even langs kwamen.

De poule fase verliep soepel en zowaar ging Johan steeds beter spelen op zijn oude dag. Blijven bewegen tussen de wedstrijden. Rekoefeningen doen in de hoek van de zaal om het lijf aan de gang te houden. Dat lukte prima want de fase afval verliep ook naar wens. De finale OTCMAN versus B&Tco was een mooie afsluiting van het toernooi. Het B&Tco trok verdiend aan het langste eind. Een mooie sportdag en ook een mooie militaire sportcarrière kwam zo tot een eind."