Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


TEAM SPIRIT

                                      Door : Robin Francke


LottoNL-Jumbo werkt op de Oranjekazerne aan groepsgevoel

De wielerploeg Team LottoNL-Jumbo en de Koninklijke Landmacht gaan hun kennis en ervaring delen. Als start van deze samenwerking hebben de LO/Sportgroepen OK en JWF namens 11 Luchtmobiele Brigade eind november een 3-daagse teambuilding voor alle renners en staf verzorgd.

Doelstellingen teambuilding

Het team van LottoNL-Jumbo heeft veel personele wisselingen ondergaan. Elkaar beter leren kennen en het versterken van de teamspirit behoorden dan ook tot de doelstellingen. Daarnaast werkt het team met kernwaarden (Together, Excellence, Accessible, Motivation) en heeft het zich tot doel gesteld om in 2018 mee te doen voor podiumplaatsen tijdens de grotere wielerwedstrijden. Vanuit deze doelen is het begeleidingsteam bestaande uit: Kap Robin Francke (OK), Elnt Joost de Jong (JWF), Sgt1 Daniel Lamain (OK), Sgt1 Bas Wachtmeester (OK), Sgt1 Raimond van der Boom (JWF) en de Sgt Gijs Frijters (OK) aan de slag gegaan.

Wo 25 november

Op woensdagmiddag 25 november zaten er ruim 70 ‘gespannen’ deelnemers in de filmzaal ‘de Valk’ op de Oranjekazerne. Na het welkomstwoord van Brigadegeneraal Matthijssen was het de beurt aan het LO/Sportbegeleidingsteam om de deelnemers in de juiste mindset te krijgen.

 Het middagdeel bestond verder uit een kaartleesoefening op de ATB en een schietprogramma in de Sim KKW waarbij de deelnemers gelijk in een militaire structuur werden weggezet. Het avondprogramma bestond uit een lezing verzorgd door Majoor Gijs Tuinman (Ridder Militaire Willemsorde).  

Do 26 november

Het Lotto team werd vanaf 08.00 uur in de overall gehesen en kreeg aansluitend een strakke les terreinwerk voor de kiezen waarbij aspecten als discipline en teambelang boven individueel belang voorop stonden. Daarna volgde er een carrousel van drie militaire etappes, waaronder de bergetappe (klimtoren) en de ploegentijdrit (estafettevorm hindernisbaan). Het verdere middaggedeelte bestond uit een zestal etappes (LTV-opdrachten) vanuit een spinnenweborganisatie op en rond de hindernisbaan.

Alternatieve bergetappe voor Gesink

 Mediacircus

Tijdens het middagprogramma bleek er een volledig mediacircus klaar te staan bij de hindernisbaan, zoals cameraploegen van de NOS, een verslaggever van het Algemeen Dagblad en diverse fotografen en journalisten. Een mooi PR-moment voor team LottoNL-Jumbo, 11 Luchtmobiele Brigade en natuurlijk de LO/Sportorganisatie.

Na het diner volgde de prijsuitreiking waarbij de welbekende wielertruien werden uitgereikt en de dag werd afgesloten met een centrale groepsevaluatie. Vanaf 21.00 uur was er in het bruin café gelegenheid voor een ontspannen hapje en drankje en bleek dat zowel de gemiddelde wielrenner als de LO/Sportinstructeur wel een klein biertje lust. De stemming zat er goed in toen om 22.30 uur de uitzending van NOS Studiosport begon en diverse elementen terug te zien waren op tv. Onder luid gejoel werden de diverse beelden begeleid vanuit de zaal. Het is tot de late uurtjes nog gezellig gebleven.

 

En weg is de captain!

Vr 27 november

05.00 uur reveille! Dat hadden de meesten niet aan zien komen. Met kleine groepjes in het donker en onder tijdsdruk een verplaatsing met kaart uitvoeren, waarbij je ontbijt op het spel staat. Aansluitend oplevering legering en een programma waarbij de renners een ATB-prikkel kregen en de overige deelnemers de paintballbaan opgingen. Na de lunch volgde om 13.00 uur de gezamenlijke afsluiting in ‘de Valk’.

Waardering

De teambuilding is zeer goed ontvangen bij de deelnemers en de waardering voor het behaalde resultaat was dan ook niet van de lucht. Bij een aantal deelnemers waren zelfs wat traantjes te bekennen. Het begeleidingsteam werd flink in het zonnetje gezet, onder andere met een door alle renners gesigneerd shirt en een uitnodiging om volgend jaar een wedstrijddag volledig mee te mogen maken. 

 Het waren drie mooie dagen met een goede PR voor de LO/Sportorganisatie!