Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


COMMANDO-OVERDRACHT CLAS

Door: Jop Hengst

Op 24-3 07:30 uur waren er pendels actief die vanaf het P5 van het Rat Verlegh stadion te Breda de militairen naar de KMA brachten.

Daar aangekomen was de sportzaal omgetoverd tot een verzamelplaats van de verschillende detachementen met hun ceremoniële tenuen en wapens. Zelfs de sneeuwcamouflage was zichtbaar.

Bij deze commando-overdracht van het CLAS waren 15 verschillende detachementen, van de  VEVA tot  het KCT. Hierbij kon vanuit het OTCO de LO/Sport natuurlijk niet ontbreken.

De exercitie werd voorgeoefend voor het grote moment dat in de middag zou plaatsvinden. Zelf dacht ik dat er 1 exercitie bestond, namelijk de goede. Blijkbaar denkt niet iedereen daar zo over…. Gelukkig konden de fouten eruit gehaald worden.

Na deze rehearsal kon er geluncht worden en was er genoeg tijd om het tenue in orde te maken. Natuurlijk hebben wij ons als 2 man sterke LO/sport afgevaardigden in deze tijd nuttig gemaakt in de fitness ruimte. Hierna hebben we ons omgekleed in DT-2 ptl.

Op de ceremonie vertrokken wij in de houding en eerste rust natuurlijk geen ´sportspier´.

De mooie woorden van de Lgen. de Kruif gingen met name over zijn trots over de organisatie ondanks de beperkte middelen. En benadrukte tevens hoe belangrijk het is om veiligheid te waarborgen voor onze kinderen en kleinkinderen. Ook kwamen er wat persoonlijke anekdotes aan te pas, waarbij de minister, Jeanine Hennis-Plasschaert, aangaf dat ze terugkeek op een geweldige samenwerking met de Lgen.

De Lgen. Van Beulen zei dat hij er alles aan zou doen om boven deze gelegde lat van werk te blijven.