Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


UITZENDING IN MALI ZWARE KLUS

Door: Raimond van der Boom


Uitzendingen kenmerken zich door lange werkdagen, grote hitte en (na verloop van tijd) sleur. Zoals we eerder al konden lezen in het verslag van 'klant' sgt1 Maurice is juist dan ons aanbod van sportieve activiteiten een welkome onderbreking en deelname een doel op zich. Onze reporter ten velde (Rai voor intimi) schreef op 24 juli: "Afgelopen week en weekend heb ik hier de Malithon en 4-Daagse georganiseerd. Misschien leuk om dit op Fit for Action of Intranet te zetten?" Perfect idee in dit deel van de vakantieperiode die wel een warmte-impuls kan gebruiken......

Malithon
De Malithon was op zondag de 16e waarbij ze keuze hadden uit een 5km, 10km, 15km of de Halve Marathon afstand. Nieuw was de estafette waarbij er in teams van vier de 21,1 km werd afgelegd.

Ruim 300 deelnemers, waarvan een grote groep van Barkhane, het Franse kamp, kwam. Uiteraard de Nederlanders van het CJSD en LRRPTG maar ook veel Duitse collega’s en een paar Belgen en Letten.
De start voor de halve was vroeg, om 05:30 uur, en na iedere 30min startte de volgende afstand zodat het parcours steeds goed bezet bleef met deelnemers. Dit keer was de route een ronde van 5km i.p.v. 2,5km en slingerde over het gehele Camp Castor.

Naast dat voor sommigen de afstand een opgave was, zorgen de omstandigheden hier voor een fysieke beproeving. Bij de start was de temperatuur al boven de 30 graden en naarmate de zon hoger klom liep ook deze op.
Na de finish was er voor iedereen een Finisher T-shirt en konden ze nog even nagenieten van deze inspanning op het terras.

Vierdaagse
Op dinsdag werd ook hier de Mali 4-Daagse georganiseerd. Hier deden 87 militairen aan mee van Camp Castor. Hierbij moesten ze dagelijks 10km afleggen, waarbij het scherfvest gedragen moest worden. De route was een lus van 2,5km over het kamp. Iedere dag was de start om 05:00 uur zodat er in de relatieve koelte van de dag gelopen kon worden. Op vrijdag was er een geïmproviseerde Via Gladiola met een alcoholvrij biertje en Oranje Tompouce voor iedere finisher.


Publicatiedatum: 26 juli 2017

Naschrift: De Runnersworld (hardloopmagazine) plaatst een artikel over deze afgelopen Malithon. Raimond heeft een telefonisch interview, samen met drie deelnemers van het evenement, gegeven en dat wordt waarschijnlijk in de November-editie van dit jaar gepubliceerd.