Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

TRAIN DE TRAINSTER

Door: Caroline Remmen

Ik wil graag de laatste informatie en belevingen uit Mazar-e-Sharif met jullie delen. Wij hebben met zijn allen gewerkt aan het “train the trainer” programma op het STC (Sergeant Training Centre). Uiteindelijk hebben we van 2015 t/m 2017 met 6 LO&Sportinstructrices gewerkt aan dit programma: Nathalie, Manuela, Lieske, Jenine, Esther en ik.
Het is een verdienste van ons allemaal dat 4 Afghaanse Instructrices dit programma met goed gevolg hebben kunnen afronden en het felbegeerde diploma “Physical Training Instructor” (PTI) hebben kunnen ontvangen/verdienen.

Amen, Farzana, Wahida en Roya hebben een examen les gegeven en zijn goed genoeg bevonden om PTI sport instructrice te worden.

Diploma-uitreiking VTO-Afghanistan
Op 23 oktober 2017 had ik het genoegen om dit “train the trainer” programma af te mogen ronden met een diploma uitreiking. Best een grote happening, waarbij Cdt STC, Cdt TAAC-N, de Nederlandse SNR en een hele hoop andere mensen die betrokken zijn geweest bij dit programma zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Er waren ongeveer 100 personen aanwezig om getuigen te zijn van deze diploma uitreiking.Ook is er een hoop media zoals BMC (Afghaans media centrum), RS Media, enz. aanwezig geweest. Na de diploma uitreiking heb ik een ”Letter of Appreciation” en een Afghaans tapijt gekregen van Cdt STC (Generaal Nazari).
In de toekomst gaan deze 4 dames training/les geven aan de vrouwelijke studenten (opleiding) van het STC.

De bedoeling is dat alle politie agenten uit heel Afghanistan hier in de toekomst opgeleid gaan worden. Dus ook alle vrouwelijke politie agenten.

Amena, Farzana, Wahida en Roya zijn opgeleid tot het geven van een Warming up, Cardio training, Kracht training en MZV training. Gul Shar is Physical training Assistant geworden door haar positieve houding en aanwezigheid. De Cdt TAAC-N was behoorlijk positief en onder de indruk over ons Nederlands “train the trainer” programma.
Naar aanleiding van deze diploma uitreiking heeft de Cdt TAAC-N aan de SNR gevraagd waarom het programma nu eindigt.

Afzwaaien en afronden
Tevens ben in de laatste sport instructrice hier in het gebied. In mijn periode heb ik training/les gegeven op STC (1-2x per week), Shaheen 1x per week, ABP 1x per week, Ancop 1x per week en ik heb een zelfverdedigings cursus gegeven aan BMC (Media Centre).
Ik ben dus lekker bezig geweest, deze 4,5 mnd. Ben zo’n 5x per week buiten de poort om deze trainingen te verzorgen.

Verder heb ik een hoop dingen kunnen organiseren voor de Dutchies. Een Night run, Crossfit wedstrijden, Pub quiz, Hollandse avond, enz.
Kortom, ik heb een toptijd gehad hier. Leuke mensen ontmoet en een hoop sportieve, gezellige, nuttige en mooie momenten mogen beleven.

Heel veel sportieve groeten en tot snel!


Publicatiedatum: 07 november 2017

.