Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

BLIK OP DE (DIGITALE SPORT)WEG

Door: Hein van der Made

De afdeling KIXS (Kennis, Innovatie, eXperimenten en Simulatie) van JIVC organiseerde op woensdag 22 november 2017 de bezoekersdag van Purple NECtar 2017, het ICT Innovatieplatform van Defensie. In nauwe samenwerking met de operationele eindgebruikers creërden zij op oefenterrein De Vlasakkers in Amersfoort een dynamische experimenteeromgeving waar defensieonderdelen, industrie en onderzoeksinstituten IT-innovaties en experimenten tonen, oplossingen delen en inspirerende ideeën opdoen. Onder de bezoekers Hein van der Made, Hfd Expertisecentrum LO&Sportorganisatie KL.

Op woensdag 22 november 2017 is tijdens de bezoekersdag van de JIVC oefening Purple NECtar vanuit de Stuurgroep Professioneel Trainen een presentatie van het Defense Training and Coaching System (DTCS) gehouden. Dennis Gorree, Samuel van Beelen, Taco Visser, Kap Marnix de Jong en ik hebben laten zien hoe het DTCS gaat worden toegepast.

Tijdens de demonstratie was alle hardware met elkaar gekoppeld. Samuel demonstreerde de Tanita bio-impedantiemeter die was gekoppeld aan de Unity Self zuil. De resultaten werden geprojecteerd in de My Wellness Cloud en werden uitgelegd. Daarna werden er foto’s getoond van de onderdelen van de AMF en het dashboard. Het dashboard werd uitgelegd met de focus op de ‘spiegel’ en werken aan ‘tekortkomingen’. Dennis wees het trainingsprogramma toe aan Samuel vanuit de DTL, waarna Samuel de training op zijn TG sleutel laadde en ging trainen op een spinning fiets. Hierbij was zijn HF live zichtbaar op het scherm via de groepsoplossing Teambeat. In de My Wellness Cloud Pro waren de trainingsresultaten zichtbaar voor zowel de trainer (Dennis) en sporter (Samuel).

Samuel v Beelen, moderne sportinstructeur

Tenslotte werden de toeschouwers tussen de demo’s in de gelegenheid gesteld om de Tanita uit te proberen en kregen ze een print van de bodycompositiescan mee.

Al met al een succesvolle dag waarbij het DTCS veel aandacht heeft gekregen.

Publicatiedatum: 24 november 2017