Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
DE PEN
AFLEVERING 45: KELVIN KRÜGER

 

De Pen gaat naar…..

De Pen gaat nu naar SGT Kelvin Kruger. Kelvin was cursist in de laatste VTO Sport en is nu werkzaam in Oirschot op de Strijpse Kampen. De vraag aan hem is……voldoet je start als sportinstructeur aan je verwachtingen?
Allereerst wil ik Tony bedanken voor het doorgeven van de Pen.


Wie ben ik?
Kelvin Kruger, 25 jaar en een geboren Zutphenees. Momenteel woon ik in Utrecht en werk ik in Oirschot op de Strijpse kampen. Vroeger altijd gevoetbald, tot ik in 2020 naar de KMS ging. Voor mij was het niet erg moeilijk om te stoppen omdat het niveau waar ik destijds in voetbalde steeds verder achteruit ging en ik er geen plezier meer in had. Ik mis het voetballen wel. Ik ben iemand die altijd wil winnen en ook erg competitief is ingesteld.
Naast sporten vind ik familie en vrienden erg belangrijk. Ik kan met veel mensen goed maar ik zeg altijd: weet wie de echte zijn. Hou je cirkel klein, zeg ik altijd haha.. Verder hou ik van muziek, dansen, een avondje stappen en hou ik van drummen (wat ik de laatste tijd niet veel meer doe). Kort samengevat is dit een beetje wie ik ben.


Waarom de Landmacht?
Nadat ik het MBO Sport en Bewegen had afgerond, wilde ik graag door naar het HBO en mijn uiteindelijk doel was om de kant van de sportrevalidatie op te gaan. Ik besloot om Oefentherapie Cesar te gaan studeren aan de Hogeschool in Utrecht. Driekwart jaar onderweg kwam ik erachter dat dit hem niet ging worden. Veel zelfstudie, veel reizen vanuit Zutphen naar Utrecht, werk, voetbal, en vrije tijd wat ik heel belangrijk vind. En ja, ik dacht “in de trein studeren, dan hoef ik dat thuis niet tot minder te doen”. Maar met een concentratieboog van een goudvis is dat onmogelijk. Lang verhaal kort te maken. Na 3/4 jaar ben ik iets anders gaan zoeken wat ook bij me zou passen. Het moest hoe dan ook iets in de sport zijn. Toen kwam ik een vacature tegen van de LO&S. Dit leek mij super gaaf, de hele dag met sport bezig, verschillende doelgroepen, veel verschillende persoonlijkheden maar toch allemaal 1 doel. Maar aan de andere kant dacht ik ook: nee, dit is niks voor mij. Want tijdens de KMS moet ik veel het veld in, en dat is/was eigenlijk niks voor mij. Denk dat iedereen dat wel kent, van burger naar militair is toch flink wennen. Toch ben ik ervoor gegaan, met de focus om LO&S instructeur te worden. En dit is me uiteindelijk gelukt.


Antwoord op de vraag.
De vraag aan hem is……voldoet je start als sportinstructeur aan je verwachtingen?
De start als LO&Sportinstructeur voldoet aan mijn verwachtingen. Door de stages die ik heb gelopen tijdens de VTO had ik er al wel een beetje beeld bij. Verder ben ik er met open verwachtingen in gegaan en dat werkt voor mij altijd het beste. Ik ben een persoon die het over het algemeen prettig vind om in te dribbelen en zo op mijn manier kan wennen aan alle werkzaamheden. Nu ik een aantal maanden bezig ben, heb ik mijn draai gevonden. Mijn ontwikkeling als instructeur gaat door en er valt nog genoeg te leren.

De Pen gaat naar…

De Pen geef ik door aan SGT Ruud Zwaan van de Luchtmacht. Ruud zat bij mij in de VTO en is nu werkzaam op de KMA. Hij heeft voor de VTO een aantal jaar gewerkt als burgersportinstructeur.

Mijn vraag is: Wat is het verschil nu je militair bent en de VTO heb afgerond en waren dit je verwachtingen?


Publicatiedatum: 13 juli 2022


Alle eerdere afleveringen van De Pen, waaronder louter actief dienende en voormalige LO&Sportinstructeurs, vind je op deze pagina.