Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DE PEN

AFLEVERING 36: LÉONIE VAN LAMSWEERDE

Als eerst wil ik de vorige schrijver, Jeffrey Böckling, bedanken voor het doorgeven van de pen. Inmiddels op zijn 2 e uitzending en dit keer in het dienstvak van de LO&Sportorganisatie, een mooie stap in zijn carrière als LO&Sportinstructeur.

Sportdoelen

Ik heb mij al eens vaker mogen introduceren op de website, dus degene die mij kennen weten dat mijn bloed sneller gaat kloppen als het over vechtsport gaat. Dit is nog steeds een feit en ik beoefen dan ook wekelijks boksen op de boksschool in mijn eigen omgeving.

Na zo’n 15 jaar karate, 5 jaar kickboksen ben ik nu belandt in de bokswereld. Na mijn zwangerschap in 2018 merkte ik dat het kickboksen moeilijk te combineren was met het moederschap omdat het toch fysiek veel van je vraagt. Vandaar de overstap naar het boksen. Ik ben nu vooral bezig met gewoon lekker bewegen, het vraagt wat aan kracht en uithoudingsvermogen dus de ideale combinatie voor mij om ‘in shape’ te blijven.

En wat zal de toekomst brengen? Ga ik weer wedstrijden doen? Wie weet, ik wil de sport vooral zolang mogelijk blijven uitvoeren zonder de druk van allerlei verplichtingen. Maar als er nog een kans voorbij komt op mijn pad om mee te doen aan een wedstrijd of gala, ga ik die zeker niet uit de weg.

Doelen organisatie

De tweede vraag die ik kreeg is wat mijn weg is in deze organisatie. Dit vind ik op dit moment een hele interessante maar moeilijke vraag!

Ik zal eerst inzichtelijk maken waar ik vandaan kom binnen mijn militaire loopbaan.

12 augustus 2008 Opkomst als spijkerbroek op de KMS (te Weert)
2009 DUMO te Soesterberg (Sgt sportinstructeur)
2012 Uitzending PTG-3 (Afghanistan)
2013 BRK te Vught (Sgt1 sportinstructeur)

2014 Opkomst KMA
2015 PMK te Wezep, 1e plaatsing als officier
2018 Januari TTW bij Expertise Centrum (Op de P&P stoel)
2018 Mei TTW LTK ’t Harde
2019 Plaatsing EC te BHK Amersfoort
2019 Mei TTW LTK ’t Harde
2020 Plaatsing GMK (bevordering kapitein)
2022/3 ???

Komend jaar ga ik vooral gebruiken om te kijken wat ik leuk vind en wat goed bij mij past als ik kijk naar competenties en persoonseigenschappen. Door de vele wisselingen van functies afgelopen jaren heeft dat mij namelijk ook iets opgeleverd. Ik mocht in verschillende ‘keukens’ kijken binnen defensie/landmacht. Hierdoor is mijn blik verbreed en dit heeft ook mijn interesse gewekt.

Binnen de LO&Sportorganisatie zijn er zeker ook functies die ik ambieer en interessant vind, sterker nog daar ga ik ook mijn pijlers op richten. Uiteindelijk zou ik in de toekomst heel graag in de functie als c-regio optreden, dus nu is het de tijd om het juiste pad in te slaan om daar te komen.

Daarnaast ga ik ook breder om mij heen kijken, dus buiten de LO&Sportorganisatie. Ik wil heel graag bij een brigade of eenheid op een stafstoel komen. Een zogenaamde ‘groene’ stoel waardoor ik beter inzicht kan krijgen in de besluitvorming van eenheden.

Maar ook opleidingsland (staf OTCO) heeft mijn aandacht getrokken. Het meedenken over het richten en inrichten van opleidingen vind ik erg interessant. En dan ook terug naar de basis om vanuit daar te beginnen.

Zo zie je maar weer, meerdere interesses dus nu is het de tijd om die te kaderen en te gaan richten op de juiste functie die bij mij past. Dat is ieder geval het doel die ik voor mezelf stel de komende 2 jaren.

En wat nog meer…de sportgroep GMK heeft komend jaar te maken met behoorlijk wat veranderingen. Een werkend DTCS, implementatie leefstijlcoach, de locatie Eibergen erbij en dan is er nog iets met in de waan van de dag…

Bevordering tot kapitein

Daarnaast zit ik nog in allerlei klankbord groepjes verwikkeld, nieuwe sportkleding (zowel sport als defensie breed), implementatie VOSS (Verbeterd Operationeel Systeem Soldaat) oftewel de vervanging van de uitrusting en met name het ops-vest. Redactie fit for action, secretaris stichting vrienden LO&Sport en de nieuwste is dat ik aan tafel mag zitten met C-LAS met de klankbord groep Landmacht. Een ongekend mooie uitdaging die ik ook weer met beide handen aan ga pakken. We hebben een eerste sessie gehad in de opperbevelhebber kamer op de KHK te Utrecht. Samen met 10 andere gegadigden gaan we met C-LAS meekijken hoe bepaalde besluitvorming tot stand komt, we krijgen inzage in dossiers die nog niet vastgesteld zijn om daarmee samen tot aanbevelingen en adviezen te komen alvorens het geïmplementeerd word op de werkvloer. Vooral deze laatste ben ik heel nieuwsgierig naar.

Wellicht een mooi verhaal voor op de website www.fitforaction.nl te zijner tijd!

De 37ste

Tot slot wil ik de Pen graag doorgeven aan Melvin Laport, hij was 1 van mijn commandanten op de Dumoulin kazerne en is mijn ‘pa’ volgens de ‘pa-zeun’ traditie van de KMA. Ik ben heel benieuwd hoe hij zijn militaire carrière voor zich ziet en wat zijn doelen zijn op sportgebied zowel binnen als buiten defensie.

Publicatiedatum: 18 februari 2020

Alle eerdere afleveringen van De Pen, waaronder louter actief dienende en voormalige LO&Sportinstructeurs, vind je op deze pagina.