Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


DE PEN

AFLEVERING 17: PATRICK SINS

Ik kreeg de pen van Patrick van Kampen en hij stelde mij de vragen hoe ik in de Surfwereld terecht ben gekomen en hoe ‘t is om een surfshop en surfschool te runnen?

Ondanks dat mijn grote passie altijd voetballen is geweest, heeft de watersport ook altijd mijn interesse gehad. In mijn tijd bij het OCMGD in Hilversum waren het bijna alleen maar duursporters om mij heen. Als voetballer was ik niet echt geïnteresseerd in de duursport en nadat ik in de tweede week van mijn plaatsing op het OCMGD samen met mijn collega Jeroen Ribbers een halve marathon moest lopen van mijn toenmalige commandant Ab Agterbos en Sergeant-Majoor Rik van Trigt, was het voor mij duidelijk dat ik ook nooit een duursporter zou worden……  

Halve Marathon:
In de buurt bij Lelystad moesten wij deze helse kilometers (ongetraind) lopen en na een kilometer of 14 kwam de man met de hamer bij mij behoorlijk langs. Mijn nieuwe collega’s kwamen met een busje naast me rijden, hielden de schuifdeur open en zaten heerlijk allemaal chips en snoep te eten en gaven onder luid gelach de drankjes aan elkaar door. Ze boden mij aan om in te stappen maar ondanks de vermoeidheid en het aantrekkelijke aanbod heb ik het niet gedaan en met mijn tong op mijn knieën heb ik de afstand uitgelopen. Dat was het begin van een supermooie tijd bij deze leuke LO/Sportgroep. De mooiste herinneringen uit mijn tijd bij de LO/Sportorganisatie waren in de tijd dat ik op het OCMGD werkte.   

Schoensmeer:
Zo kan ik me nog goed herinneren dat ik samen met mijn collega Jurgen Lut het plan had opgevat om bij onze Sergeant Majoor Rik van Trigt een geintje uit te halen.

Rik kwam vrijwel elke dag, in wind en regen, op zijn fiets naar het werk en reed daardoor op een dag, hij deed vaak nog een extra rondje, tussen de 70 en 100 km op een dag. Hij was altijd duidelijk herkenbaar in zijn Vlasman outfit en had ook altijd zijn fietshelm op. Juist deze helm gaf Jurgen en mij de kans om eens een mooie grap uit te halen!

Op een onbewaakt moment hebben Jurgen en ik de helm van Rik te pakken gekregen en hebben wij de binnenrand volledig ingesmeerd met de door de dienst verstrekte schoensmeer. Omdat de binnenkant van Rik zijn helm ook zwart was, hoopten wij dat hij het niet zou merken en zo geschiedde………Rik wilde aan het einde van de dag snel naar zijn mooie gezin en zette zijn helm dan ook zonder argwaan op. In 10 minuten was hij volledig in tenue klaar voor de lange terugrit en zodra hij de deur uitging lagen Jurgen en ik al dubbel. Onze grap was gelukt maar het werd nog beter!

Rik kwam de volgende dag op de kazerne en vertelde in geuren en kleuren dat hij weer in zijn vooraf ingestelde hartslagzone, en dus veel zweten, naar huis was gefietst en dat hij bij thuiskomst er zo zwart als roet uitzag. Dit had hij zelf in eerste instantie niet door maar zijn vrouw en dochter dachten dat Sinterklaas wel erg vroeg was dat jaar!

Dit is nog maar één voorbeeld van de mooie tijd die ik daar heb gehad en als ik zou willen dan zou ik er een boek over kunnen schrijven.


De vragen:

Vanuit mijn diensttijd ben ik overgestapt naar de Politie Haaglanden waar ik na de politie opleiding Rechercheur ben geworden. Ook daar heb ik een leuke tijd gehad maar heb uiteindelijk in 2008 de overstap gemaakt naar Rabobank Rotterdam. Na 4 jaar als manager in de financiële wereld gezeten te hebben, heb ik samen met mijn gezin het roer destijds omgegooid. Mijn vrouw en ik hebben onze vaste banen opgezegd, hebben ons koophuis in de crisis verkocht  en zijn met ons gezin naar het mooie Domburg verhuisd om een bedrijf over te nemen. In dit kleine Zeeuwse dorp hadden mijn oom en tante al 23 jaar een Surfshop (detailhandel) genaamd Sportshop Domburg en een Surfschool genaamd Surfschool Sportshop Domburg. Zo hebben wij in 2012 beide ondernemingen overgenomen en zijn zo een nieuw leven begonnen. Beide ondernemingen zijn gericht op het golfsurfen. Zo verkopen wij in de shop de kleding van merken als Quiksilver, O’Neill, Vissla en Vans maar ook zijn wij één van de grootste dealers van Oakley zonnebrillen in Nederland. De Surfschool zit op één van de mooiste stranden van Nederland en daar geven wij in de zomerperiode 7 dagen per week golfsurfles aan zowel beginners als gevorderden.  

De volgende pen:
Bij deze geef ik de pen door aan mijn collega Jurgen Lut met wie ik in de jaren op het OCMGD hele mooie tijden heb meegemaakt. Ik weet dat Jurgen momenteel bij de Politie werkt en zou graag willen weten hoe hij daar gekomen is en wat hij precies doet??

Alle eerdere afleveringen van De Pen, waaronder louter actief dienende en voormalige LO&Sportinstructeurs, vind je op deze pagina.