Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

FROOME DOET LINDEBOOM NA

Zeventiende column Leo Losloper


Iedereen heeft recht op een afwijking, LO&S personeel op twee

Wie vaker deze column leest, kent Vic Vasloper. Vic mijn (oud-) hoofdinstructeur (oude stempel) heeft afwijkingen. Hij voelt zich voor mij verantwoordelijk, terwijl hij al jaren van zijn pensioen geniet. Hij voelt zich ervoor verantwoordelijk mij te informeren over wat hij belangrijk vindt. Gisteren had ik hem weer aan de telefoon.

Ook Nederlandse handbalmannen doen het goed

"Sorry Leo, dat ik je nog zo laat bel. Maar ik wil wat emoties met je delen. Ik las vandaag iets van Bart Vlietstra in de Volksrant. Het gaat over Nederland- Letland. De handbalwedstrijd waarin het Nederlands mannen handbalteam zich (voor het eerst) plaatst voor het eindtoernooi van het EK"! Het mooiste in het artikel, gaat over de keeper Gerry Eijlers (39).

Gerry (handbaldoelman) de leeuw

Ik lees het even voor: " Het is fascinerend Eijlers bezig te zien. Hij blaast voortdurend de wangen vol, hijst zijn zwartebroek op, zijn ogen volgen als een bezetene de bal, maar houden ook zicht op de gevaarlijkste schutters. Hij tikt telkens beide kruisingen aan, als een leeuw die zijn territorium afbakent. Tennisser Nadal, ook niet vreemd van een tic, zou hem waaarschijnlijk een zenuwenlijder vinden".

Is het beleid of is erover nagedacht

"Ik denk dan onmiddellijk aan mijn (oud-) collega Sjors Röttge,r ooit voorzitter van de MR (Medezeggenschaps Raad) LO&Sportorganisatie. Sjors heeft niet alleenbij de LOS gescoord maar is in mijn ogen ook de man die bij het Handbalverbond (53 duizend geregistreerde handballers) het fundament heeft gelegd waardoor de vrouwen en nu ook de mannen internationaal succesvol zijn". Misschien een idee om Sjors op www.fitforaction.nl terug te laten kijken op alles dat hij heeft meegemaakt in het handbal?

Wie kan er beter vallen dan Froome

Leo, even wat anders. Ik heb van jou begrepen dat die (hoofdredacteur) Paul Lindeboom in Luxemburg hard gevallen is tijdens een toertocht met fietsvrienden. Met 60 km naar beneden suizen en dan merken dat je fiets gaat vibreren. Over de kop slaan en je opzettelijk ongeschikt maken voor de dienst! Daar kreeg je in mijn tijd een douw voor! Hij lijkt mij rijp voor TBS! Wat denk jij?

Toch wel ernstig, Paul

Breukjes in twee halswervels, afgescheurde ligamenten van een borstwervel en een niet handig gebroken sleutelbeen. Maar hij werkt al weer. Is op tijd klaar voor het Tourspel. De Tour de France halen, dat gaat Froome, die hetzelfde probeerde, niet lukken.

Publicatiedatum: 19 juni 2019


Eerdere columns van Leo Losloper:
- 01: Hot Seat (Primoz Roglic)
- 02: De lange vrouwen van Oranje (Volleybal damesteam NL)
- 03: Favorieten en Tempobeulen (Svein Tuft)
- 04: Voetbal is handbal zonder doelpunten (meerkampster Anouk Vetter)
- 05: Fietsen in de Vogezen (Daan Ritmeester)
- 06: Acceleratie op de Posbank (Maarten Tjallingii)
- 07: Praatzadel en Innovatie (Basketbalbril bij jumpshot)
- 08: Fietsen en Basketball (Ruud Welter en Harry Kippers)
- 09: Lozano, Westerhof en modder (Adri van der Poel, Hans & Wouter Westerhof, Hirving Lozano)
- 10: Koreastrijder Jan, zesde Dan (Jan Nagelkerke)
- 11: LO&Sportinstructeur Foppe de Haan en "Meer groen... ook tussen de oren" (Foppe de Haan)
- 12: Herinneringen aan Jack Wouters
- 13: Vic Vastloper Virtueel
- 14: Sitreppen (Ruud Lenferink/Alexander Keulemans)
- 15: Padel en Boulderen (Max Sibbald/Jack Jeekel/Roy Calbo/Jeroen Velders)
- 16: Talentherkenning (Jan Maree)