Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


WEBSITESPONSOR INVORMSPORT NAAR HAWAII

Door: Paul Lindeboom

Facebook wordt door jullie redacteur vooral bezocht om naar nieuwtjes te zoeken, zodat er weer interessante artikelen of leuke interviews gepubliceerd kunnen worden. Op 18 oktober komt onze oud-collega/sponsor/Invormsport-directeur, Jeroen Meijer, met het nieuws: “BAMMMMM!! Het is definitief!!! Op 19 augustus 2017 sta ik aan de start van de Ironman Sweden/Kalmar met het pittige doel om mezelf te kwalificeren voor het WK op Hawaii!” Dat is nieuws dat zowel een interview als een artikel gaat opleveren, want Jeroen zal over drie weken verslag uitbrengen van zijn avonturen in Zweden.

Eind juni bezoek ik het bedrijventerrein van Wijk bij Duurstede en ben al snel onder de indruk van Jeroen’s workoutshop. Een mooie, overzichtelijke ruimte met professionele apparatuur. En van zijn bedrijfsfilosofie, waar je tijdens een intakegesprek zomaar te horen kunt krijgen dat je niet toegelaten wordt als blijkt dat je trainingsattitude niet het gewenste beeld vertoont. Het getuigt van moed om jezelf het brood uit de mond te stoten in je drang om gemotiveerde sporters te werven. Niet zo gek dat dit zorgt voor gezond sterker worden in combinatie met gewichtsverlies in de vetmassa. En gaat de mond-op-mondreclame dermate goed dat al gespeurd wordt naar een tweede bedrijfspand.

Invormsport, Molenvliet 26d, 3961 MV Wijk bij Duurstede.

Een tweede hele triathlon zit er ook aan te komen. Bij zijn debuut in Almere, vijf jaar geleden, toonde hij met een tijd van 9 uur en 58 minuten al aan behoorlijk talentvol te zijn. En kwam direct het plan naar boven om naar Hawaii te willen gaan. Dat bleef door diverse oorzaken bij een plan, waarbij een hernia een pijnlijke was.
Nu zijn bedrijf dermate stabiel is en de hernia met succes verdreven is, werd het voormalige plan uit de kast gehaald en een nieuwe fiets aangeschaft, want dat onderdeel had hij na Almere 2012 niet meer beoefend. Niet zomaar een fiets, zie foto, maar door een bikefitter op de millimeter afgesteld en voorzien van wattagemeter.


De verdere voorbereidingen op Kalmar werden nog serieuzer en bijna-professioneel aangepakt. Is ook wel nodig, want in de leeftijdscategorie (35-39 jaar) van Jeroen gaan meer dan 300 mannen starten voor slechts vier startbewijzen voor Hawaii. En is de doelstelling om onder de 9 uur te finishen. Doelstellingen: 3,8km zwemmen binnen een uur, 180 fietsen in 4:45 uur wat een gemiddelde snelheid van 38 km/u betekent en afsluitend zal de marathon in 3:10 gelopen moeten worden. Met een pr van 2:54 uur is dat een uitdagende doelstelling.
Dus koos Jeroen er voor niet zichzelf te trainen maar met inspanningsfysioloog Guido Vroemen een contract aan te gaan en een personal coach aan te stellen.


Dat dit niet per sé succes garandeert, bewees zijn blessure aan de rechter bil, die hij opliep na een tijdrit in april. Die ook nog eens vergezeld ging van buikgriep. De minutieus uitgestippelde ‘road to Hawaii’ werd vies onderbroken, maar gelukkig was het in een tijdsfase waar wel wat averij kon worden opgelopen. En die gelukkig omgebogen werd naar een succesvolle wedstrijdperiode in mei-juni-juli met een flink stijgende prestatiecurve. De halve triathlon van Nieuwkoop werd eind mei nog afgesloten als 79e in een tijd van 4u37, op 01 juli deed hij wederom een halve in Didam en klom hij al naar de 21e stek. Na afloop van de halve triathlon van Klazienaveen, anderhalve week geleden, klasseerde Jeroen zich als 13e in 4u33. Nieuwkoop was weliswaar een NK, maar het deelnemersveld in Klazienaveen was ook van een zeer behoorlijk niveau. Jeroen is IN VORM!!

Het mooiste parc fermee: Hawaii.


Eind augustus lezen jullie hopelijk dat er van de wedstrijd op 14 oktober op Kona, the Big Island van Hawaii ook verslag uitgebracht kan worden en dat de titel terecht zonder vraagteken werd afgesloten……. En Jeroen zijn fiets onderdeel uitmaakt van het mooiste parc fermee ter wereld.

Wil je niet drie weken lang wachten op het verslag vanuit Kalmar maar nu al in de sfeer komen, klik dan hier voor een korte promofilm van de wedstrijd van vorig jaar.

Publicatiedatum: 28 juli 2017