Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 LO&SPORT TOURSPEL 2022
Door: Paul Lindeboom
De nieuwe Wisselbokaal van het LO&Sport Tourspel

Ook in 2022 wordt er namens de stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport weer gestreden om individuele prijzen en de nieuwe Wisselbokaal (foto hierboven) omdat de eerste wisselbokaal definitief in handen mag blijven van de veelwinnaars van de RVS in Oirschot.

Dit keer geen leuk of spannend fietsverhaal om de opening van het Tourspel te promoten, maar interviews met de individuele winnaars van vorig jaar: Anne Bouma en Femke van Wijk. De winnaars van de wisselbokaal waren Anne Bouma/Wout Sierkstra/Mark Memelink van de LO&Sportgroep GSK in Ermelo.

Resteert eigenlijk om te vermelden dat je hier je aanmelding voor het Tourspel kan verrichten, en dat hieronder elke maandag/rustdag in de Tour de France een tussenstand voor de Wisselbokaal komt te staan. Zoals je weet gelden daarvoor de totalen van de 3 beste deelnemers van een sportgroep/stafburo/regio/FLO-externen.
 

TUSSENSTAND WISSELBOKAAL 1 MAANDAG 04 JULI

De mooie individuele scores van Sigi Carrera (Regio C), Inge Berents (Strijpse Kamp) en Roy Sterling (PMK) ten spijt: alle bewondering gaat na het Deense weekend toch echt naar de golden oldies van ons dienstvak. De reeds met FLO vertrokken Johan Bouman, Wil Maaswinkel, Alexander Keulemans en Hennie Weeterings scoren er zo lustig op los dat zij naar slechts 3 etappes een gapend gat hebben geslagen naar de vele deelnemers van de sportgroepen EVN/GSK/JPK/JWF/SK/STAF. Er zal met kasseien en bergen op komst echt wat moeten gebeuren om deze vaalblonde mannen van de troon te stoten!

Klik hier voor de eerste tussenstand, en schrik niet van de monsterscore!
 

 

TUSSENSTAND WISSELBOKAAL 2 MAANDAG 11 JULI

Zaterdag de individuele tussenstand bij de dames gezien? Was een mooi beeld, 4 vrouwen (Karin van Beek, Christine Hulst, Inge Berents en Margo Machielsen) op een punt na allemaal met hetzelfde puntenaantal aan de top van dit klassement. En dan was Christine ook nog eens meerdere dagen achtereen de topscoorder in de dagetappes. Wat er gelijk voor zorgt dat je de voorlopige tussenstand nog niet teveel voor waar moet aannemen want dat kleine clubje uit Wezep zorgt er voor dat de PMK aan een stevige opmars bezig is omdat Roy Sterling een zeer hoge klassering heeft en je oud-winnaar Henkie Buimer nooit mag afschrijven.

Maar als deze eerste gevarieerde week (massasprints, tijdrit, kasseien, heuvels en bergen) iets geleerd heeft, dan is het wel dat deze Tour zeer onvoorspelbaar blijkt. De sterk vertegenwoordigde LO&Sportgroepen GSK, JPK en RVS blijken, met het hooggebergte in zicht, vooralsnog niet opgewassen tegen de combine van de FLO'ers Johan Bouman/Alexander Keulemans en de reeds gepensioneerde Hennie Weeterings. En dan staat oudste deelnemer Wil Maaswinkel ook nog binnen schootsafstand van dit supertrio.

De individuele stand bij de mannen, Nico Lovink en Johan Bouman op 1 en 2, baal ik wel erg van. Maak graag lullige grapjes over volleybal(lers) en dat is vanaf nu helaas verleden tijd....

Klik hier voor de tweede tussenstand, en constateer zelf dat ouderdom en (wieler)wijsheid hand in hand gaan!

PRIJZEN VOOR DE INDIVIDUELE WINNAARS BEKEND

 De voorzitter van de stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport, Pieter van der Peet, heeft de prijzen voor de hoogst scorende man en vrouw goedgekeurd. Het oog is gevallen op het mooie, speciaal ontworpen wielershirt waarin de Nederlandse ploeg Jumbo/Visma deze Tour de ene overwinning aan de andere rijgt. Het wielershirt is geïnspireerd op de Hollandse meesters Rembrandt, Van Gogh en Vermeer.
Het is helaas een 'limited edition'. Mocht het tegen de tijd dat wij het gaan bestellen niet meer leverbaar zijn, dan wordt het een de normale 2022-outfit. Mocht de winnaar het speciale shirt niet mooi vinden, dan mag er uiteraard direct al geswitcht worden.

  

 TUSSENSTAND WISSELBOKAAL 3 MAANDAG 18 JULI:

Is het spannend? Jazeker. In de Tour is het voor de gele trui nog echt niet gedaan. In de strijd voor de beste dame is het (afhankelijk van een massasprint of een bergetappe) continue stuivertje wisselen tussen de Leefstijlcoaches Inge Berents en Christine Hulst. Bij de mannen is het met de Pyreneeën in zicht ook nog echt niet klaar. En de LO&Sportgroepen GSK, JPK, RVS en Strijpse Kamp staan ook akelig dicht bij elkaar in de buurt in strijd om de Wisselbokaal. Maar ja, die moeten hopen dat de FLO'ers met het stijgen van de leeftijd navenant inboeten op hun duurvermogen en richting de finish de rol lossen..... Klik hier voor de derde en laatste tussenstand. (Update: de tussenstand is op 18 juli om 21:00 uur aangepast door een fout tussen een deelnemer van de LTK die op de GSK werkt.)

 

EINDSTAND MAANDAG 25 JULI:

Arme Nico Lovink, hij lijdt blijkbaar aan het Primoz Roglic syndroom. Wekenlang in het geel rijden en dan op de allerlaatste dag van de troon worden gestoten. Want Joris Drent, de enige rode baret deelnemer vanuit heel Schaarsbergen en de afgelopen week ook nog eens de Vierdaagse wist te volbrengen, was gisteravond na afloop van de massasprint op die beroemde Parijse boulevard, en na het opmaken van de eindstand de trotse overall winnaar.


En tijdens de tweede week, in de Alpen, zag het er naar uit dat we een vrouwelijke overall-winnaar zouden krijgen want PMK Leefstijlcoach Christine Hulst scoorde de ene na de andere dagzege in ons Tourspel en kwam heel sterk opzetten. Maar haar soepel draaiende supertrio David Gaudu/Magnus Cort/Lennard Kämna begon ineens te haperen en slechts de Fransman zou de derde week verder rijden. En werd een andere Leefstijlcoach, Inge Berents (Strijpse Kamp) ineens de trotse winnares bij de deze jaargang sterk vertegenwoordigde dames.

En de Wisselbokaal? Ja, dat was een net zo spannende strijd. Wekenlang stonden onze FLO'ers bovenaan, in de laatste dagen zagen we de LO&Sportgroep Strijpse Kamp de virtuele koppositie overnemen maar werd het......... toch weer de LO&Sportgroep RVS uit Oirschot. Het trio Freek Vermulst/William Verploegen/Bram Koesen moesten diep in hun reserves tasten, maar hun eindsprint was de concurrentie te machtig.

Klik hier voor de eindstand.

Publicatiedatum: 25 juli 2022