Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

LO&SPORT TOURSPEL 2021
EINDSTAND
Door Paul Lindeboom

Mark Memelink (l), Anne Bouma en Wout Sierkstra (r), dé drie-eenheid die de bokaal binnen sleepte.


We keren terug naar het laatste weekend van de Tour van 2020. Primoz Roglic heeft nagenoeg de complete 3 weken bovenaan gestaan en wordt met Parijs in zicht totaal onverwacht onttroond. Een beetje vergelijkbaar met ons Tourspel van dit jaar: die arme Patrick van den Bosch wordt echt op de eindstreep van de Champs Elysees van het podium gestoten en dat komt niet slechts door onze eindwinnaar Anne Bouma maar ook een beetje door Wout van Aert die ineens twee etappes wint en er voor zorgde dat Mark Cavendish niet alweer voor veel punten voor onze Oirschotse strijder zorgde. Anne Bouma wint derhalve het LO&Sport Tourspel bij de mannen.

De damesstrijd was niet minder hevig. Femke Brinkhorst nam van meet af aan de leiding en het leek een kop-staart overwinning te worden. Maar Femke van Wijk is niet voor niets een echte alleskunner - speedmars, veld- en zaalvoetbal, survival, wielrennen, echt aan elk NMK heeft zij wel eens deelgenomen - dus ook een eindsprint is haar niet vreemd. Eerder wist zij al een wielerboek te winnen, nu gaat er dus een LO&Sport Tourspel T-shirt naar deze zeer sportieve dame!

Wie de virtuele totaalscore de laatste dagen al een beetje in de gaten hield, zag de bui in Brabant al een beetje aankomen. Want trio Anne Bouma, Mark Memelink en Wout Sierkstra scoorden in de bergetappes van de laatste week bijzonder goed. Het dubbeltje had in massasprint in Parijs dus ook de andere kant op kunnen vallen, maar de Wisselbokaal 2021 gaat met nipt verschil naar de mannen van de GSK. Ere wie ere toekomt, Patrick van den Bosch, Ruben Hensels en Dennis van Esch hebben het tenenkrommend spannend weten te maken, bedankt voor de mooie strijd allemaal.

Femke van Wijk en Anne Bouma

Omdat de redactie ludieke kritiek van Christiaan Bakhuizen ontving, dat hij vorig jaar als hoogst eindigende sportofficier wel een eervolle vermelding verwacht had, nu toch een opsomming van opvallende 'winnaars':

- Hennie Weeterings (beste FLO'er, 3e);
- Ruben Hensels (beste buiten Nederland woonachtige deelnemer, 5e);
- Henk Buimer (beste oud-winnaar, 10e);
- Hans Sengers (beste logistiek medewerker, 11e);
- Albert Odijk (beste oud-collega, 15e);
- Jan van den Dool (beste oud-commandant, 24e);
- Jan Joosen (beste leefstijlcoach, 27e);
- Ruben Mols (beste herintreder, 43e);
- Tony Bergfelder (beste marinier, 89e);
- Luciën van der Sander (beste voorspeller van renners die nul punten scoorden, 94e).

Klik hier voor het downloaden van de eindscore voor de Wisselbokaal. En allemaal tot de volgende Tour de France en LO&Sport Tourspel 2022.

P.S. Oh ja, Christiaan Bakhuizen eindigde als beste actief diendende C-LO&Sportgroep op de 18e plaats.


 
LO&SPORT TOURSPEL 2021
TUSSENSTAND 2 (TWEEDE RUSTDAG)
Door Paul Lindeboom


De strijd om de Wisselbokaal in het LO&Sport Tourspel is, vooral door de dominantie van sprintfenomeen Mark Cavendish, ten opzichte van de eerste tussenstand, ongewijzigd gebleven. Sterker, de LO&Sportgroep RVS is zelfs nog iets verder uitgelopen op de naaste concurrenten. Waarbij we de hoop op het doorbreken van de hegemonie van het machtsblok uit Oirschot moeten vestigen op de sterke ploeg uit Ermelo, de LO&Sportgroep GSK.

In de breedte zouden zij ook de meeste kans moeten maken, want 15 collega's wisten de handen ineen te slaan om de strijd aan te gaan tegen de Brabantse Brains, die na 2 weken koers toch weer blijk geven van het meeste wielerinzicht. Maar met de zware slotweek in zicht, zijn ook de JPK, Strijpse Kamp en Regio Centraal nog niet kansloos.

Nu is het een mooi moment om de strijd om de bovenstaande T-shirts, de prijzen voor de beste man en beste vrouw, te belichten. Bij de mannen staat nog steeds Patrick van den Bosch bovenaan, maar in de eindafrekening zal blijken dat het ontberen van veel klassementsrenners hem gaat opbreken. De strijd is dus meer dan open. 

De strijd bij de dames is dat ook nog. De twee Femke's (Femke Brinkhorst (GSK) en Femke van Wijk (Natres) gaan nek-aan-nek nog aan kop, maar Léonie van Lamsweerde heeft meer klassementsrenners in haar gelederen en mag daarom rekenen op een sterke eindsprint. 

Klik hier voor het tweede overzicht. Op maandag 19 juli volgt de eindafrekening!

LO&SPORT TOURSPEL 2021
TUSSENSTAND 1 (EERSTE RUSTDAG)
Door Paul Lindeboom

Patrick van den Bosch, sportieve Zadkine-stagiair van de RVS


De strijd om de Wisselbokaal in het LO&Sport Tourspel, mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport, is misschien wel spannender dan de strijd om de gele trui in Frankrijk, als we op de eerste rustdag een blik werpen op het algemeen klassement.

Die strijd
ontstond al ruim vooraf. Zowel de LO&Sportschool in Amersfoort als de LO&Sportgroep GSK in Ermelo deden meerdere pogingen zoveel mogelijk collega's te mobiliseren, en was het zelfs een agendapunt tijdens het werkoverleg. Dat het met name in Ermelo deelnemers genereerde die nog nooit van Pogacar en Roglic gehoord hadden, is dan extra leuk. Zeker als bijvoorbeeld Femke Brinkhorst, die toch ambities heeft voor deelname aan een triathlon en dus een racefiets bezit, liefst twee keer de hoogste score weet te halen in de uitslag van een dagetappe. 
Omdat ook Leon van der Plas tweemaal de hoogste dagscore leverde, is het evident dat de GSK hoog in het klassement voor de Wisselbokaal staat.

Die wordt na één week koers echter toch weer aangevoerd door de LO&Sportgroep RVS, en de grootste veroorzaker van dat 'leed' is Patrick van den Bosch, een van onze toekomstige sportinstructeurs die momenteel via het Zadkine zijn CIOS diploma aan het veroveren is. Patrick scoort mede heel sterk omdat hij een van de weinige is die de sprintkrachten van oudje Mark Cavendish op de juiste waarde wist in te schatten.

De voorlopige tussenstand vind je in deze pdf, waarbij het de neutrale lezer zal opvallen dat de andere oudjes, samengevoegd in de groep BD/EXTERN/FLO, het erg sterk doen. Waarbij good old Hennie Weeterings, waarvan we toch slechts zijn hardlooptalenten kenden, momenteel furore maakt want ook in het individuele klassement sterk scoort. 

Femke Brinkhorst (GSK), toevallig veel verstand van wielrennen?LO&SPORT TOURSPEL 2021

Door Paul Lindeboom

De nieuwe Wisselbokaal van het LO&Sport Tourspel

Het is minder dan een jaar geleden, maar het lijkt lang geleden dat we de Wisselbokaal uitreikten aan de LO&Sportgroep RVS in Oirschot. Voor de derde keer al, waardoor die permanent in hun koffiekamer prijkt en wij een gloednieuwe bokaal aanschaften, met bijzondere dank aan René de Jager voor positieve inbreng en razendsnelle medewerking.

Wisselbokaal
Van elke (sport- of staf-)groep worden de punten van de 3 best scorende collega’s bij elkaar geteld, zowel van elke etappe als van de eindstand. Dit is voor de strijd om de wisselbokaal.

Individueel
Voor de beste scorende man en vrouw is er een individuele prijs in de vorm van het officiële Tour de France t-shirt, tevens is er een prijs in de verloting. Iedereen maakt dus kans op een prijs.


Klik op deze link om je aan te melden voor het Tourspel 2021, mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport. Op deze site van Tourploeg.nl staat ook alle informatie over de puntentellingen.

Vanuit privacy-oogpunt is het als beheerder niet mogelijk de mailadressen van de deelnemers op te vragen; dus s.v.p. geen nicknames gebruiken!

Publicatiedatum: 14 juni 2021

De profwielrenners beklimmen in de Tour de France editie van 2021 in de koninginnerit liefst tweemaal de Mont ventoux. Een unicum tijdens de Tour maar dit helemaal niet zo uniek is, lees je in dit promo-artikel van Muuk Harmsen.