Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 

CONSUMENTENBOND 2018 TEST SPORTHORLOGES

Door Paul Lindeboom

Tekst Consumentenbond: "Met een sporthorloge kun je heel uitgebreid sportieve prestaties bijhouden. Bijna alle horloges in de test meten afstand, tijd en hartslag nauwkeurig. Alle modellen hebben een hartslagmeter die meet via de pols. Vaak bieden ze ook ondersteuning voor een losse hartslagmeter op de borst. Met gps kun je tijdens het hardlopen en fietsen je tempo bijhouden.
De Garmin Vivoactive HR en de Garmin Fenix 3 en 5 hebben ook een hoogtemeter die stijgen en dalen vastlegt tijdens bijvoorbeeld bergwandelingen. Verder bieden de meeste sporthorloges de mogelijkheid om zwemprestaties bij te houden. Het aantal baantjes dat je aflegt en soms ook de slagen per lengte van het zwembad en het totale aantal slagen worden geteld. Met sommige horloges kun je ook je prestaties bijhouden tijdens het beoefenen van golf, yoga, skiën en roeien.

Sommige horloges zijn behoorlijk groot en daardoor minder prettig om te dragen. De Garmin Fenix 3 voelt vrij log tijdens het sporten. De Garmin Fenix 5 is wat kleiner en zit daardoor prettiger om de pols.
De Garmin Forerunner 35, polar M200 en de tom-Tom horloges hebben een zwart-wit scherm. De schermen hebben een redelijke scherpte en helderheid. Alle modellen, behalve de PolarM600, doen het meer dan 12 dagen op een acculading. De Polar M600 houdt het net geen drie dagen vol.

Elk horloge heeft een app waarmee je de gegevens kunt bekijken. De Garmin-app is zeer uitgebreid, maar niet alle functies op het horloge zijn beschikbaar in de app.

Publicatiedatum: 11 april 2018