Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

LEANDRO TEGEN KANKER

Door Leandro de Neef

Mijn naam is Leandro de Neef en op dit moment ben ik werkzaam bij School Zuid in Oirschot. Als militair ben ik in 2009 begonnen bij 42BLJ en daarmee uitgezonden geweest naar Afghanistan en Mali. In 2016 kreeg ik de kans om via LO&Sport het Mbo-4 diploma Sport & Bewegen te volgen om vervolgens via de KMS door te stromen als sportinstructeur.

Afgelopen jaar zou ik dan eindelijk starten aan de KMS maar helaas liep het thuis allemaal net even anders. Mijn vrouw en ik zijn vrij lang bezig geweest met onze kinderwens en via de medische weg was het in 2017 dan eindelijk raak!

Wat een mooie periode zou moeten worden werd er één vol tegenslagen en teleurstellingen met als absoluut dieptepunt de mededeling dat mijn vrouw (28jr) baarmoederhalskanker had. In januari is onze zoon Jonas via een keizersnede helemaal gezond geboren en in de maanden daarna is de baarmoeder verwijderd en heeft mijn vrouw bestraling en chemotherapie ondergaan.

Geïnspireerd door wat ik daar zag, heb ik het initiatief opgestart om geld op te halen voor het Oncologisch Dagcentrum te Breda. Ik ga op 14 oktober de halve marathon van Eindhoven lopen en 28 oktober de halve marathon van Etten-Leur met als doel: geld ophalen voor het Oncologisch Dagcentrum.

Dit zal gebruikt worden voor de aankleding, om de tijd die de mensen daar doorbrengen iets dragelijker te maken. Om ongetraind 2 keer een halve marathon te lopen, is doorzettingsvermogen en karakter nodig en die raakvlakken kenmerken ook die mensen in hun strijd tegen kanker. Zo ga ik mij inzetten om geld op te halen voor de mensen die elke keer weer een chemokuur moeten ondergaan.

Een andere manier waarop ik aandacht vraag voor mijn initiatief doe ik door het boek ‘Verzonken Licht’ te verkopen. Dit is het boek over Luc Janzen die tijdens mijn uitzending naar Afghanistan in 2010 sneuvelde.
Met de verkoop van dit boek haal ik geld op voor mijn goede doel én help ik de ouders van Luc Janzen om het verhaal van hun zoon in leven te houden. 

Via posters, flyers, intranet (13 Lichte Brigade), het boek en nu dus ook Fit For Action vraag ik aandacht voor mijn initiatief.
Namens de sportgroep in Roosendaal mocht ik Stefan Gommeren al een boek overhandigen en binnenkort mag ik dit ook doen op de LO&Sportgroep LBK in Vredepeel en natuurlijk de LO&Sportgroep RvS in Oirschot.

Ik ben hier zeer dankbaar voor maar om mijn doel te halen heb ik ook uw hulp nodig. Daarom wil ik u vragen: steunt u mij ook in de strijd tegen kanker? Dit kan tot 28 oktober 2018 op rekeningnummer: NL75 RBRB0841348456 t.n.v L. de Neef o.v.v Leandro tegen kanker maar ook persoonlijk bij mij in het paresto gebouw: op Strijpse kampen van 1 t/m 4 oktober tussen 11:30 en 13:00. Bij paresto gebouw 150 van 8 t/m 18 oktober tussen 11:30 en 13:00.
In het gezondheidscentrum op de RvS kazerne staat bij de receptie een potje waarin u kunt doneren van 8 t/m 18 oktober.

Op dit moment gaat het thuis gelukkig weer de goede kant op, al zijn we er nog niet. Wij hopen dat mijn vrouw in het nieuwe jaar eindelijk mag gaan starten met het revalideren van een hectisch en ongekend jaar.

Publicatiedatum: 01 oktober 2018